Lyxigt solskydd från La Prairie

Jag fortsätter med mina solskydd, nu när jag ändå är i farten och packar för fullt inför sydligare breddgrader. Idag blir det deluxe-varianten av solskydd från grymt lyxiga La Prairie*, La Prairie Cellular Swiss UV Protection Veil SPF 50*.

La Prairie Cellular Swiss UV Protection Veil SPF 50:

La.Prairie
Mitt arbetsprov på La Prairie och deras senaste solskydd

Är dyrast bäst? Den frågan har vi nog debatterat tusen gånger. Svaret är givetvis inte så enkelt. Alla hittar sin favorit, oberoende av prislapp och mer beroende på hudtyp istället. Inom hudvård känner jag personligen att jag ofta får bättre kvalitet när jag lägger ut en större slant. Men ibland kan priset förvränga upplevelsen och förväntan, så att testa själv är det enda sättet!

La Prairie har en patenterad formel som är unik för deras La Prairie Laboratorie i Schweiz, Cellular Complex, vilket jobbar på hudens ämnesomsättning, cellernas förnyelseförmåga, funktionen att bibehålla fukten och säkrar hudens egna försvarssystem mot yttre påverkan. Läs gärna mer här hos Skincity* eller här på La Prairies egen hemsida om tekniken och vetenskapen de arbetar med.

På deras hemsida är faktiskt just detta solskydd på första sidan och är en av de nyaste produkterna som de släppt. De beskriver detta solskydd här.

La.Prairie.Veil
Praktisk förpackning i tub om 50 ml och min vita afrikanska lilja

Vi har redan insett att La Prairie inte är för allas plånböcker, och jag har fått förmånen att få detta solskydd som ett arbetsprov. Det är jag givetvis glad för, men kommer bedöma den precis lika förutsättningslöst som allt annat. As always.

Sen vet du som har följt mig ett tag att jag har köpt alla mina andra La Prairie-produkter själv. Nu senast en lätt bas som också är ett solskydd, La Prairie Cellular Swiss Ice Crystal Transforming SPF30, * (Får se om jag hinner med en beskrivning av den före semestern, den får följa med!)

Annica, Hudspecialisten har beskrivit serumet i denna serie här* om du är nyfiken på vad just Cellular Swiss Ice Crystal-serien står för. Basen, Transforming Cream* som jag har testat nu sedan i maj, ingår i samma serie.

La.Prairie.UV
Bästa möjliga solskydd som du ser på märkningen

Åter till mitt nya solskydd! Här levererar La Prairie ett solskydd som uppfyller högsta kraven på strålningsskydd, mot både UVB- och UVA-strålar. Den internationella märkningen med PA++++ är också i topp på den här produkten. Så rent funktionellt, ett rungande ja, den skyddar dig absolut på bästa sätt mot solens skadliga strålar med ett spf på 50 för ansiktet.

Skincity har lagt ut flera avsnitt från sin Solskola på You Tube där du kan lära dig mer om SPF, UVA, UVB, fysikaliskt och kemiskt solskydd, så in och kika här! Väldigt pedagogiskt och bra tycker denna gymnasielärare, såklart! 🙂

Första gången jag testade denna solkräm började jag applicera ut den med fingrarna rätt så omilt. Alltså jag masserade in och härjade lite för länge. Resultat – smul, till min stora fasa. Nästa gång gjorde jag om, och rätt. Phew!

La.Prairie.UV.Protection.Veil
Solskyddet från La Prairie är en ganska lätt kräm, ofärgad och väldigt dryg. Doften är mild och typisk La Prairie-doft

Du får allra bäst resultat om du tar en liten mängd produkt som smeks ut ganska kvickt på huden. Tänk klassikern Clarins Beauty Flash Balm* så förstår du! Du bara sveper ut ett tunt lager över hela ansiktet, hals och dekolletage. Resultatet blir en sammetslen hud och en totalt viktlös känsla på huden. Jag känner inte ens att jag har lagt på ett solskydd, och inte med spf 50, vilket ibland är trixigt att få till på ett bra sätt. Så ordet ”Veil” (slöja) är väl valt av La Prairie här.

Fixar du bara den lätta appliceringen snabbt och smidigt nog, vilket du kommer göra, så har du en otroligt skön och len hud som är helt skyddad mot solen. Det går hur bra som helst att lägga på sminket efteråt om du vill ha den här som primer. Hittills har jag inte stött på några problem med mina vanligaste baser.

Men gambla inte och kör på för hårdhänt med krämer ovanpå denna. Då menar jag alltså ingen massage á la Akademiklinikens CC-cream*! (För dig som inte testat måste du jobba in den rejält för att få färgen att anpassa sig till din egen hudton.)

La.Prairie.SPF50
Den klicken på handen ovan, är alldeles för mycket för min hand. Krämen absorberas sekundsnabbt

Jag har provat en del från La Prairie under de senaste åren och ja, det funkar för mig. Här har de valt att fokusera på både avancerad hudvård och ett solskydd i ett. Så du får ändå en hel del för den styva prislappen på 1599 kr för 50 ml (32 kr/ml). Och det bästa – denna finns med på Solsidan* hos Skincity* (sista dagarna nu!) och är rabatterad med 25%, så priset blir då 1199 kr. Alltid nåt! 🙂

~Dagens beautyflash: Födelsedagar för de små, som bara blir äldre, ger fler perspektiv på tiden och livet som passerar varje dag.

La.Prairie.SPF
Instruktionen säger applicera generöst, men ta hellre ett tunt lager och återapplicera efter ett tag om du är på stranden i full sol

La Prairie* utlovar:

Cellular Swiss UV Protection Viel SPF 50 ger ett kraftfullt UVA/UVB skydd med en fjäderlätt känsla på huden. Den djupt återfuktande formulan lägger sig som en fin slöja på huden och stärker barriären med kraftfulla antioxidanter. Innehåller Smart Crystal White och en uppljusande örtblandning som bromsar melaninproduktionen och ger en klar och fin hudton. Utöver detta verkar den lätt porförminskande, ger din hud lyster och skyddar den mot föroreningar.

 • UV-skydd med en fjäderlätt konsistens och skyddande antioxidanter. 
 • Verkar uppljusande och lystergivande.
 • En örtmix och Smart Crystal White hämmar melaninproduktionen. 

Fungerar även utmärkt som makeup-primer för en fin och jämn hudyta med lyster.

Den långsiktiga fördelen med denna kräm kan jag inte skriva under på ännu, då jag inte har använt den här krämen regelbundet nog länge för att märka skillnad på min hud. Men jag tänker använda denna väldigt ofta från och med nu, och den är självklar i min necessär nu på väg till solresan!

Fördelen med att ha en fullgod dagkräm som återfuktar, jobbar antiage, funkar som primer och ger lyster gillar jag med den här nya solkrämen. En fin produkt som samtidigt ger mig ett säkert solskydd. Enbart fördelar med denna kräm. Om vi glömmer prislappen för en stund…, men visst är den en fin och exklusiv produkt!

La.Prairie.sunscreen
Sommaren har officiellt börjat och solskydd är min bästa vän

Jag gillar tanken på att få ut så mycket som möjligt ur en och samma produkt, precis som med Elizabeth Arden Pro TAP* som jag skrev om här (även den på 25%), för det är så mycket smidigare för mig som konsument. Jag gillar inte lager på lager, hur många som helst. Särskilt inte på sommaren.

Jo layering i all ära, men nu pratar jag främst inom solskyddsområdet och dagtid. Till natten går det bättre tycker jag. Så det känns skönt att veta att jag får en mycket bra hudvård samtidigt som jag blir skyddad mot solen nu när jag sticker utomlands. Även hela sommaren förstås, och varför inte som primer året runt?

Några nackdelar förutom hålet i plånboken har jag hittills inte funnit. Var bara observant på appliceringstekniken som sagt, så är denna en höjdare!

La.Prairie.UV.Veil
De vita pionerna är magiska och gigantiska nu

Hur tänker du inför sommarens alla nyinköp av solskydd? De förlorar ju tyvärr lite av sin funktion om de är för gamla. Jag kommer även packa med Sensais bronzer* of course och några fler favoriter i olika former, beroende på vad jag tänker göra just för stunden.

Vill du ha ditt solskydd i ansiktet ofärgat eller med lätt täckning? Kräm eller puder?

 

Kram Lotta

*inlägget innehåller affiliatelänkar till Skincity

2 thoughts on “Lyxigt solskydd från La Prairie

 1. Förra året lyckades jag med konststycket att köpa för många solskyddskrämer, så i år ska jag ta det lugnare på den fronten. Än har inte sommaren kommit igång här heller, så man behöver inte solskydd på kroppen, så långärmat och långbyxor gäller! (12-15 grader hua!). Kanske får vi 1.5 månad med högsommarvärme och så ska jag köpa något milt till min Rosaceahy….förmodligen ifrån Militusmedical. Just nu använder jag Nimues solskydd som är bra, men jag vet inte om det är så bra att det motiverar 400 kr. Tycker jag märker väldigt liten skillnad på olika solskydd faktiskt, det viktigaste för mig är att man inte blir blank i ansiktet av dem eller får finnar, kram och ha en fin resa!

  1. Ja, jag känner igen problemet med dussintals solskydd, hsha! De är ju färskvara också! Så förstår att du vll ligga lågt, Thessa! 😊👍

   Nimue solskydd har jag inte provat, bara lite hudvård. Om det funkar bra, så kör på det! Militus Medical är ett bra ställe att handla hos.

   Precis, inga blemmor eller glansigt ansikte, tack! Därför är jag så glad att jag hittat både EAs TAP plus läppbalsamet och denna tunna slöja från LP!

   Idag var det runt 25 gr inne i stan och fullt solsken, så jag måste verkligen ha bra solskydd, även hemma. Men ännu mer nere vid Medelhavet!

   Annars har du ju rätt i att säsongen för kroppen inte blir så lång, särskilt inte i norr.

   Tusen tack, det ska bli skönt att komma iväg snart! Hoppas du får en bra dag imorgon, Thessa! Kram! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *