Transderma såld på serum del 2

Nu så, till min avslutning på Transderma-resan idag! Efter att ha avverkat C först och därefter R, vad kan jag då behöva mer? Jo…

Så kom en hemsk vinter. Jag älskar vintern! Snön, slalom och sol i vita gnistrande snöflingor. Men min redan yttorra hud protesterade vilt. Vad kan vara bättre än Transderma M* i detta skede? Nämen ingenting såklart! Sagt och gjort, *kasching!* och jag blev helt kär i M sedan dess.

Transderma.serum
Mina serum från Transderma, må de aldrig ta slut!

Nu har jag hyllat redan tre av fem serum, och handen på hjärtat så är Transderma M min i särklass bästa kompis i serumväg! I need this! Och nu under denna vinter och vår, ja jag behöver ju inte upprepa mig – Transderma M har varit det absolut självklara serumet för att få bukt på en tokflippad, knastrigt yttorr och knasig hud som gjorde att jag till och med bröt mitt förhållande med mitt kära Exuviance* sen flera år tillbaka. M har varit min klippa i hudstormen kan jag definitivt säga.

Dessvärre har dessa dyrgripar (ca 1350 kr för 30 ml) en förvånansvärd dålig förpackning, som många med mig har upptäckt. Pumpflaskan i all ära, men den läcker ju! Har reklamerat en gång, men fick en ny som beter sig likadant. Alla mina Transdermaflaskor läcker tyvärr. Alltid en blöt ring på skåphyllan där serumen står. Jättetrist för en så fin produkt! En milliliter på badrumshyllan kostar mig en 50-lapp! Så där kan de gärna slå sina kloka ihop och fixa till det irriterande problemet! (Hur svårt kan det vara på en skala? Science hello?!)

När så Transderma O* släpptes med buller och bång sent 2015, kampanj med Marie Serneholt som frontfigur, lanseringspartaj på Grand Hotel i Stockholm, och ja vad kan bli bättre? Då…, då minns jag att jag tänkte, nej nu får du fasiken ge dig!! Och det gjorde jag! Inget köp alls. Ha! Satt duktigt på händerna! I måånader!

Transderma O.serum
Detta underbara innehåll i Transderma O, som gör magi med min hud, mums

Transderma O (vad står det för egentligen, skumt…så viftade jag bort det tidigare) blev nominerad till Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2016 och gick såklart och vann bästa hudvård över 1000 kr! Hmmm. Okej, vad gör egentligen O för huden då, som är så magiskt och värd en prestigefylld vinst i denna skönhetsdjungel? Fick motvilligt börja ta av mig skygglapparna och läsa på lite bättre. Motiveringen löd:

Sammetslen hy med en närmast magisk lyster är effekten efter några veckor med
dessa i Sverige formulerade och producerade hightechdroppar.

Där nånstans insåg jag att O kanske var ett av de bästa av svenska Transdermas alla fem serum för min personliga del. I stor kamp om första platsen med M. Nej R, C och A går inte heller av för hackor om du undrar, fortfarande, efter att ha läst ända hit! (Bara A som jag har testat sporadiskt, på grund av först syraprodukter och sen utflippad hud. Men många sjunger dess lov mot rynkor och antiage i stort.)

Jag säger det på en gång – efter att ha klickat hem Transderma O och använt det i ca tre veckor så har jag noterat en stor förändring i min hud, och stått vissa kvällar och smörjt in mig och funderat och känt efter. Vilken ny produkt har gjort denna förbättring av min hud?

Här skulle jag kunnat klistrat in motiveringen för SBCA-vinsten! Jag är så otroligt len i huden. Den ser jämn och fin ut, behöver inte massa täckning, mindre röd, en klar hudton med mer lyster och känns mer spänstig och pigg än på väldigt länge. (Precis som hela jag! Not…, nåja, en sak i taget var det ju.)

~Dagens beautyflash: Ett helt oväntat möte och helt nya dörrar öppnas! Tänk så lite vi vet om morgondagen.

Jovisst strular huden fortfarande, vill ta det lugnt och är inte på sitt allra bästa humör. Men nånting har verkligen hänt under en kort tidsperiod nu. Där började jag tänka efter ordentligt.

Men truth to be told- jag har gjort tre Skinskop i vår hos ACASIA Hudvård, som jag skrev om här, Såå bra behandling! Jag har använt mest Resolution-produkterna från Dr Temt, som jag skrivit om här, plus andra pålitliga lugna produkter som detta serum, och har tålmodigt lagt till en produkt i taget och varit mer uthållig än på väldigt väldigt länge. Så vad är vad?

Just tack vare det jag skrev ovan, att jag faktiskt gått enligt boken och gjort en sak i taget, så känner jag mig rätt så säker på att mitt senaste serum, varje morgon och kväll de senaste veckorna har ett finger med i spelet, om inte fler!

Transderma.Nerja
Vår egen strand i Nerja, men solskydd, solskydd, solskydd!

Jag är helkär i Transderma O! Kan inte tänka mig att hoppa över det en dag för allt i världen just nu! Förutom Agnetas fina presentation du kunde läsa igår, så har hudterapeuten Andrea på Hudoteket beskrivit ett väldigt komplicerat serum rätt enkelt här på sin blogg, (ett plus för alla bilder från lanseringsfesten!):

Detta serum jobbar först och främst med att öka aktiviteten i mitokondrierna i cellen. Och som du kanske kommer ihåg från skolan är mitokondrierna cellernas små kraftverk och där skapas energi till cellen. Förutom att ha den funktionen har mitokondrierna som uppgift att kontrollera cellldelning och celldöd.

Åldrande påverkar mitokondriernas aktivitet, det går långsammare för dem att producera energi helt enkelt. Detta kan i sin tur påverka hudcellernas vitalitet, och produktionen av kollagen, elastin och keratin blir långsammare.

Transderma O är framtaget för att råda bot på detta med hjälp av ingredienserna Vitamin B och något som heter Pyrroloquinoline quinone (pqq) med flera (men inte så många, då Transderma som bekant alltid innehåller extremt få och rena ingredienser).

Yes, exakt! Nu pratar vi kemi! Humanisten i mig tänker inte djupdyka mer i det, så du får hemskt gärna kommentera och fråga om just det serum du själv undrar mest över. Då kan jag ge lite mer kött på benen hoppas jag! För min del var det just denna boost av cellerna jag absolut behövde.

Transderma,skönhetsredaktörerna
Nyaste härligaste serumet från svenska Transderma O, bild lånad från Aftonbladet, Skönhetsredaktörerna (27/11 2015)

Så. Fem stycken väldigt fina, rena ekologiska svenska serum finns ute idag. Jag har haft alla utom A i stor flaska (har desto fler små). Jag tycker var och en gör det den säger att den ska på min hud, med reservation för A som jag inte testat ordentligt ännu.

Nackdelarna är en saftig prislapp och en undermålig förpackning. Fördelarna är att de ger fina resultat, har lika fint och rent ekologiskt innehåll och har hjälpt min hud ordentligt med det jag var och är ute efter.

Fler köp? Ja, absolut O och M! A är jag inte säker på ännu av förklarliga skäl. R, ja om jag skulle få hemska pigmenteringar. C, kanske, men där finns flera som tävlar om den platsen.

Storfavoriten är alltså O! Jag vaknar varje dag och lägger på serumet och ser fram emot kvällen för samma procedur! Jag har ju en flaska att avverka, och vem vet vad jag känner om en månad? Att leva utan M, näe…, med min blandhud och ständiga behov av fukt? Nej, den klarar jag mig inte utan.

Jag lovar att inte köpa fler svindyra serum, då jag ju har de bästa! Så please Transderma, nu har ni väl släppt alla, eller hur?!

Efter två dagar med bara serumsnack, hur tänker du kring dessa serum? Serum är heligt för mig i min dagliga rutin. Nödvändiga lyxserum eller helt onödigt dyrt för det finns ju annat där ute som också fungerar fint? Ja, hur tänker du?

Vad är ditt dyraste men mest magiska i hudvårdsväg? Snälla, säg att du också har shoppat loss något otäckt dyrt! 😉

Kram Lotta

*inlägget innehåller affiliatelänkar till Skincity

20 thoughts on “Transderma såld på serum del 2

 1. Nu blir det till att shoppa! Efter din beskrivning går det ju inte att hålla emot! 😉
  Jag tänker testa M och O. Men ska jag kombinera dom? Och i så fall hur?
  Stor kram och tack för all info om dessa godingar 🙂

  1. Fina Eva, tack för du läst allt om mitt serumtjat! 😃👍 Kul att nån mer än jag är hooked på detta!

   Först och främst, as always, detta är ju min ytterst subjektiva upplevelse av alla de olika serumen. Det förstår ju du förstås! 😉👍

   Och för det andra är jag ingen hudterapeut och kan säga något om din hud och ge professionella råd. Fast jag skulle vilja… 😊

   Så jag berättar hur jag gjort istället. Efter din beskrivning är jag helt inne på M till dig, solklart! Och O då du också vill åt denna cellboost för oss mogna kvinnor.😍

   Däremot lämnar jag kombinationen åt Skincity, då du tänker shoppa där på deras rabatt! Jag har fått rådet att ha M till natten då den är så rik.

   Jag körde på med M både morgon och kväll i vintras. Men nu sista månaden bytt till O morgon och kväll, och lägger till M under fuktmasker några ggr/v.

   Så har jag gjort. Det har uppenbarligen funkat på mig, men exakt vad din hud behöver…, fukt vet jag ju! Frågan är bara hur bästa kombon skulle se ut?

   Återkom gärna om den, för det är jag själv lite nyfiken på! 😊👍 Ha en härlig fredag nu bästa Eva! Kram kram! ❤

   1. O är inhandlat!
    Fick rådet av bästa Elin på Skincity att behålla Vespera natten och köra O på dagen. Ska bli så spännande att testa O!☺
    Har även köpt en somarparfym; Flowerbomb summer edition. Så fin❤
    Kram!

    1. Åh, grattis Eva till ett superbra köp, dessutom till rabattpris! Så roligt att du berättade! 😍

     Ja Vesperan ger ju ordentligt med fukt, så den på kvällen och O som är så skön på morgonen, låter toppen! Jag kan tycka M på dagen blir lite too much nu denna årstid. 😊👍

     Sen en parfym?? Jag älskar Viktor & Rolf, så det låter härligt i mina öron! Sommarutgåvorna brukar ofta vara lite fräschare, kan tänka mig att denna blir jättegod! 😃

     Det ska bli spännande att höra vad du tycker om O Eva! Jag sitter med Skincitys sida uppe as we speak… Farligt farligt, men härligt härligt! Är det kampanj så är det! 😂

     Ha en toppenfin helg nu! Kram kram! ❤❤❤

 2. Ja du vännen, nu fick du mig att bli sugen på att testa O serumet. Har R sen innan som jag av någon anledning tog en paus ifrån och återupptäckte att jag hade en del kvar i flaskan nu 11 månader senare…..hoppas bara den inte blivit helt förstörd….för dyra droppar för att slösa bort dem 😉
  Tack för ett bra och utförligt inlägg om dessa serum.
  Kram!!

  1. Ja du finaste, du kan locka ordentligt du också med underbara skönheter! 😍😍😍

   Det har ju framgått att jag är fullkomligen beroende av Transdermas serum! 😃👍 Rekommenderar varmt O, som gör susen och riktar sig till den något mer mogna huden.

   Jag tror nog du kan använda din flaska med R som är så bra mot pigmenteringar! Vet att du också sagt att du har en liten fläck på kinden, om jag inte minns helt fel? Så länge det inte luktar konstigt så skulle jag använda upp varenda droppe! Ta det enbart på det område som behövs, om du bara har lite kvar! 😊👍 Komplettera med O och din hud kommer tacka dig! Bra med Skincitys rabatt i helgen! 😉

   Tack för att du uppskattade mina inlägg om dessa fem serum, kul att fler är intresserade! 😍

   Ha en härlig fredag, så hoppas jag vi ses snart! Kram till dig! ❤

 3. Oooo, det här låter ju fantastiskt spännande…Jag hade R ett tag och gillade den verkligen men blev helt galen på att den läckte så förfärligt. Dels känns det ofräscht i badrumsskåpet och framförallt fick jag lite panik över att så mycket av den dyra produkten gick till spillo.. Väldigt tråkigt att de inte fixar den detaljen när produkterna i övrigt är så bra. M är precis som du säger alldeles enastående mot yttorrhet. Den i kombination med Beauté Pacifique som sovmask, mumma för vinterhuden…
  Blev ju väldigt sugen på O nu trots den dåliga förpackningen. Jag använder Paulas Choice just nu och är jättenöjd med resultatet på mina finnar (i princip borta) men skulle behöva mer lyster. Och tyvärr gillar jag inte lukten på det PC serum jag använder just nu. Uäääck… Så kanske man skulle investera i något riktigt lyxigt så här inför sommaren 😉

  1. Ja du Lilian, nu har jag väl satt griller i ditt huvud, sorry! 😉

   Är helt enig med dig om dessa förvånandsvärt dåliga pumpflaskor på en så fin och i övrigt välutvecklad produkt! Grundläggande kunskaper om pumpflaskor, hallå?? 😞

   Men i övrigt, nej jag kan inte låta bli att älska dessa serum från Transderma! 😍

   R är riktigt bra, antar att du också sett resultat av ditt användande! Suverän på jämn hudton, antiinflammatorisk, massa antioxidanter och mums för huden! Du som har haft finnar borde ha fått bra effekt med tanke på att den är den bästa mot acnebenägen hud! 😃👌

   Ja, det lilla jag har från PC håller jag med om doftar allt annat än lyxig hudvård. Å andra sidan, andra produkter döljer det med parfym… Men ärligt, så vill jag ha en helhetsupplevelse med min hudvård och det får gärna dofta liiite gott… 😊

   Och M för mig som ständigt är yttorr – den i särklass bästa produkten för min del! Med BPs Hydrating mask ovanpå, yes yummie!! 😍

   Om du överväger att testa O tror jag faktiskt inte att du blir besviken. Prisvinnande serum som fler än jag kärat ner mig i…, jag funderar på att köpa en till nu på rabatten! 😂

   Men du hinner ju fundera någon dag till innan rabatten går ut! Lyxiga serum kräver rabatt! 👍 Hoppas du berättar sen om du gjorde slag i saken, och vad du tycker! 😍

   Ha en skön fredagskväll fina Lilian! Här spöregnar det, men rätt mysigt tycker jag! Kram på dig! ❤

   1. Nu gick jag och köpte en ny bil istället haha, så tyvärr måste jag hålla igen lite med hudvårdslyxen…Får nog snällt använda upp mina lager av PC först.. Blev bara lite stapelvaror från SC, inte dumt det heller. Men ska definitivt komma ihåg Transderma O tills nästa gång jag behöver ett serum 😀

    Hoppas du har en skön söndag!
    Kram

    1. Hahahaaa!!! 😂😂😂 Det var det bästa svaret ever Lilian!!

     Största grattis till ny bil!! Jag skulle gärna se en ny bil på min gård, än ett nytt serum! Om jag måste välja! 😃👍

     Så jag förstår definitivt din prioritering i detta läge! Perfekt att köpa staples som ändå går åt, på rabatten.

     Ha en underbar söndag du med Lilian, och tack för din härliga kommentar! Kram på dig! ❤❤❤

     1. Ja en ny bil var lite mer akut eftersom den gamla höll på rasa ihop. Ansiktet har inte rasat ihop lika tydligt än så länge så jag vågar nog vänta lite med O-serumet 🙂 Men har en liten lista här på jobbet där jag skriver upp alla fina tips som kommer på bloggar och annat så jag inte ska glömma när det väl är dags…
      Kram

     2. Du är för underbar Lilian! 😃 Ditt ansikte håller veeeerkligen inte på att rasa ihop, så du kan lugnt avvakta med lyxserumet! 😉👍

      Drive safe i din nya bil och skriv upp denna mask på din smarta kom-i-håg-lista! Toppenbra idé för att minnas tips, kanske ska göra detsamma! (Riskerar bli lååång bara! ) 😊👍

      Ha en jättefin dag, kram till dig Lilian! ❤

 4. Men oj, är de såååå bra?! Att de är bra vet jag, men såå!

  Min hud har ju också bråkat och jag har fått fundera väldeligt. Ibland tror jag att den fått för mycket fukt och fått spatt av det…har dragit ned på fuktmasker och dylikt och istället varit noga med mer rensande masker och t.ex. Herbal Lavender mask från Elemis. Som jag inte alls gillade förrut men som faktiskt (när jag bestämde mig för att göra slut på tuben!) upptäckte h j ä l p t e !!

  Så ny tub har inhandlats. Jag ”maskar” inte lika ofta och håller benhårt på max 2 peelingtillfällen i veckan. En ordentlig på söndagar och en lite enklare på onsdagar/torsdagar! Clarins detoxserum verkar också ha gett effekt. Testade ett annat serum ett tag och ja, huden blev inte bättre snarare sämre , så återgick till detoxen, det blev bättre igen.

  Tittade igenom min hudvård häromdagen och skrattade lite: Jo, BP är ff basen: men har faktiskt ändrat en del! Tror inte att det är det som orsakat min huds strulande, utan tror jag hittat mer rätt nu (let´s hope so…). Så vad använder jag?
  Rengöringen:
  Rens ögonmakeup remover (ngn sorts lotion) som många gillade men nej, jag tänker inte köpa igen, använder upp flaskan bara och återgår sedan till gamla.
  Matis eau micellaire. Riktigt bra faktiskt, och inte alls dyrt. Dock gillar jag inte riktigt förpackningen. Jätteskum pumpteknik som bråkar emellanåt.
  BPs rengörinslotion för ”normal” hud. Den här passar mig verkligen. Älskar den!
  Har använt Dr Temts Resolution toner och den fungerar bra, även om den har alkohol i sig, men jag tror min hud behöver det? BPs toner för torr hud, som jag blev rådd till, har jag tillfälligt ställt undan. Den är också jätteskön, men tror att den blir lite för återfuktande emellanåt, borde nog ha den för normal hud att byta med!
  Dagkräm och nattkräm är från BP.
  Serum: Ja, Cicameds c-vitamin och så detoxen från Clarins då!
  Ögonkräm: Versos super eye serum. Riktigt bra serum faktiskt!! Ska kunna användas helt själv, utan kräm, men min ögonhud kräver lite mer fukt så har Phytomers youth contour för fukt (den går att ha till läpparna med).

  ja det här blev en redogörelse för min hudrutin- på din blogg!!- hahaha 😉

  Men Transderma har känts dyra…och ärligt talat Lotta: Det är väl helt oacceptabelt att ha en sådan dålig förpackning att de dyyyra dropparna läcker ut!! Nä, jag väntar med att testa innehållet tills de skärper sig med förpackningen!

  Många kramar!

  Och jag läser vartenda inlägg även om jag inte kommenterat så ofta: du vet ju hur sjuk maj är i min värld….

  1. Heeej Sofia! 😃 Jätteroligt att du tar dig tid att kommentera! Oh yes, jag vet alltför väl vad maj innebär inom vårt gebit… Så jag är imponerad och glad att du ff läser här inne! 😃👍

   Ja, hur underligt är det inte för ett lyxserum att inte ens ha en ordentlig förpackning?? Verkligen undermåligt, som sagt! 👎

   Trots det, så är Transderma prima vara för min hud! M och O sticker ut ur mängden, och jag har ingen annan produkt som kommer i närheten av vad de gör.

   Så därför har jag köpt dessa senaste tillskott! För min hud

  2. Oj, ursäkta att jag tryckte fel!! Fortsätter…

   Jo M och O sticker ut ur mängden för min hud. Och jag skulle aldrig lägga en så fasligt dyr slant på dessa om de inte gjorde sån ordentlig förbättring. M visste jag tack vare småflaskorna, men O hade jag ren tur med! 😊👍

   Fast som jag alltid säger, du kanske inte alls skulle få samma effekt som jag? Så om du är nöjd idag, så njut för sjutton av det du har! 😃👌

   Mycket intressant att vi båda har bytt ut vår hudvårdsrutin väldigt mycket sen vi diskuterade detta rätt frekvent tidigare! Bara kul att du berättar! 😍

   BP som grund verkar uppenbarligen funka bra på dig. Där får jag bara ge Hydrating mask en fempoängare, och Serum Paradoxe en fyra kanske. Resten har inte varit min kopp te.

   Din hud har ju bråkat till och från som du berättat för mig sen länge, men nu verkar du ha letat dig fram till din alldeles egna rutin som funkar desto bättre! 😊👍

   En blandhy är inte alltid enkelt. (Om det är så du skulle beskriva den?) Men känner igen mig med tex Lavender mask periodvis, trots yttorrrhet och inte så mycket orenheter alls.

   Clarins nya serum som du kör med är jag väldigt nyfiken på, men är inte säker på om jag ska tillsätta ännu en till produkt just nu. Kul att det blev så bra med Clarins Detox för dig! Och Resolution från Dr Temt från Acasia! 👍

   Jag har varken provat RENs remover eller Matis micellar, men lite övrigt från märkena, och det är bra saker! Phytomers ögon-/läppkräm också nytt för mig.

   Cicamed vitamin C gillar jag med, och jag har köpt hem Versos ögonserum men inte påbörjat ännu. Fast haft ett prov som jag gillade. Tycker det är kul att läsa att du gillar Verso, men med mer fukt. Tror samma kommer gälla för mig.

   Egentligen helt otroligt att du själv lyckats plocka russinen ur kakan och satt ihop din egen hudvårdsrutin Sofia! Som du tragglat?! Bra jobbat! Hoppas du både ser och känner en förbättrad och gladare hud! 😍

   Ta helg nu, och försök hålla nosen ovan ytan dessa sista veckor vännen! Massa kramar till dig Sofia! ❤❤❤

 5. Hej,
  Har precis upptäkt Transderma R (har tyvärr pigmentförändringar). Är nu sugen på att prova O. Vet du om man kan kombinera dem? Alltså först applicera R och efter det O, blir det kaka på kaka kanske? Btw, tack för roliga och informativa inlägg 🙂

  1. Hej Johanna! Tusen tack för dina fina ord om bloggen! 😊 Ja Transderma är grymt bra! Du kan kombinera alla utom R och C samtidigt. Jag tycker R ger definitivt bästa resultat på pigmenteringar. Jag använder även O för antiage mest, så visst kan du ha ett serum på natten och ett på morgonen. 👍

   Lycka till med din hud, tror du kommer bli nöjd med så fina och rena produkter! Kram! ❤️

  2. Hej igen! Kom på att du troligen menade en kombo samtidigt. 😉 I så fall blir det kaka på kaka, ja. Ett serum måste appliceras på torr hud och sen får man vänta uppåt 5 min innan dag-/nattkräm används för att låta serumet tränga ner djupt i huden. Så ett i taget men en kombo av två funkar som sagt bra var och en för sig! Hoppas jag inte förvirrade dig nu! 😊

   1. Tack! 🙂 Blev klokare nu faktiskt. Får köra på med R och se hur det funkar. Någon gång måste jag nog ändå testa O, serumjunkie som jag är 😉

    1. Så bra! 😊👍 Kör på R morgon och kväll så kommer resultatet! Super på pigmenteringar. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *