Transderma såld på serum del 1

Jag hade innerligt och heligt lovat mig själv att inte köpa några fler serum från Transderma.* Det finns dock en anledning till att de kallas för serumens Rolls Royce.

Eftersom jag vet nu att det finns läsare som är nyfikna på alla serum, så delar jag upp detta inlägg i två delar. Så resten kommer imorgon! Det blir nog så långt ändå. (My middle name…)

Min egen Transderma-resa började med en flaska C* när märket fortfarande var relativt nytt i Sverige. (Dessa svenska serum släpptes nämligen i Japan många år tidigare!) Superbra för lyster åt min glåmiga hud den hösten. Det funkade! Gav mig en fin jämn hudton. Bättre än många andra C-vitaminprodukter.

Transderma.serum
Mina serum från Transderma, hittade dessvärre inte stora C-flaskan

För lite mer historia och vad som är vad plockar jag in lite fakta emellan mina egna åsikter. Det var C och A som kom ut först på marknaden för många år sen. Läs mer på deras egen hemsida, och här för en kort presentation. Duktiga rutinerade skönhetsjournalisten Agneta på Skönhetsredaktörerna är skyldig till att fått oss uppmärksammade på Pro Bios Laboratoties och dr Ronlan som utvecklade dessa unika serum.

Agneta har stenkoll, så in på länken ovan och läs hennes artikel om det senaste släppet, Transderma O!* Hon summerar dessa fem skönheter kortfattat så här:

Transderma O – Released 2015. New optimal booster serum to energize, revive, and renew skin.
Transderma C – The regenerative and anti-oxidant power of Vitamin C for firm, lustrous skin.
Transderma A – Deep-absorbing retinol & vitamin E night serum to reduce appearance of fine lines & wrinkles.
Transderma M – A rich moisturizing serum for all skin types, particularly well suited for dry and sensitive skin.
Transderma R – Award-winning serum with trans-resveratrol and piceid for an even-toned appearance.

En mycket bra beskrivning om vad som egentligen skiljer dessa fem serum, och vad du kan kika åt för håll när du letar ett som passar just för din hud.

~Dagens beautyflash: Makalöst fin sköterska som verkligen väger upp allt det där som de övriga inom vården inte mäktar med, en hjältinna i vitt!

För att du ska få lite mer information, utan att jag skriver om varje separat serum, så tycker jag Annicas (Hudspecialisten) beskrivning på de fyra första också är riktigt bra! Annica har skrivit här så enkelt och pedagogiskt:

Nu tänkte jag reda ut vilket serum som är till vem och vad så du lätt kan se vilken kombination som passar just dig!

Rent generellt kan man säga så här:

Transderma C: Alla hudtyper (ger lyster, stärker kärlen, uppklarnande effekt, bra på solskador, minimerar samt förebygger linjer och rynkor)

Transderma A: Antiage, regenererande, motverkar och eliminerar rynkor och linjer, påskyndar cellförnyelse processen. Vitamin A minskar också hyperpigmentering (men genom en mekanism som helt
skiljer sig från C-vitamin och resveratrol) Har en exfolierande effekt på huden.

Transderma M: Torr och känslig (Blandhud = använd på natten)

Transderma R: Reducerar pigmentering, extremt god uppljusande effekt, bra på mörka fläckar. Bra vid acne och även känslighy. Verkar antiinflammatorisk och även mot svamp.

 Användning:

Alla serum kan användas både morgon och kväll. Men Transderma A rekommenderas framförallt på natten pga. av den exfolierande och regenererande effekten. Super viktigt är att applicera serumen på TORR hy och låta de absorberas HELT innan creme appliceras ovanpå. Vänta ca 3-5 minuter.

Transdermas serum är:

Ej-Irriterande – Färglösa – Doftfria

Fri från Konserveringsmedel

Fri från parfym

Ej testat på djur

100% Organiska

Nu vet du lite mer utan alla detaljer, vad som gör vad! Så jag berättar lite mer om mina egna erfarenheter.

Transderma.C
Läkerheter från Transderma på rad

För min egen del så fick jag naturligtvis mersmak av att ha fått denna lyster som C-vitamin är så himla bra på, ett ämne för sig med den flyktiga vitaminen, så jag sneglade åt nästa serum, A. Men där gick jag på patrull då mina Exuviance * och den exfolierande retinolen inte är kompisar. Syraprodukter och Transderma A* går inte att använda tillsammans. Så jag avvaktade snällt. Ett litet tag.

För vad händer, om inte släppet av Transderma M* och R (2012)? Hello, new best friends! Jag suktade of course efter att äga alla fyra serum till min lätt bågnande badsrumshylla. (Jaha, du med? Hyllor alltså, suck!)

Jag måste ge mig själv liiite cred i alla fall, för jag väntade ända tills Hudoteket hade en kampanj att köpa ett serum från Transderma där alla fyra som fanns då, följde med som perfekta små reseflaskor. Ja du kan ju ana var det där slutade för mig? Jajamen. Återigen en redig slant ut från kontot! Men faktiskt bara ett som jag klickade hem då, R.

Transderma R* som främst jobbar på pigmenteringar fick bort en ordentlig fläck efter en sommar, och jag använde upp hela flaskan. Jag kan ärligt säga att detta serum verkligen gör skillnad på hudtonen. Jag hade varit nere i Nerja i vårt hus i Spanien, och plötsligt en dag dök en stor smutsig fläck upp på min kind. Det var min man som frågade vad jag hade fått för smuts på mig. Då såg jag… My Gosh! Den stora pigmenteringen! Trots solskydd och parasoll. Anar du min smått panikartade känsla??

Transderma.R
Transderma i resestorlek, I love minisar

Så yes, jag kan ärligt säga att Transderma R, dock ihop med Exuviance som naturligtvis också jobbar fint med en jämn hudton, gjorde att jag i princip blev av med allt det mörka under den hösten. Det som fortfarande återstår i pigmenteringar är endast en liten fläck på den kinden, som blossar upp lite varje sommar, men inte alls så stort längre (peppar, peppar…).

Vi fortsätter prata Rolls Royce-serum imorgon, så kika in här då!

Blir du nyfiken på att prova något av dessa fem lyxlirare? Eller har du redan din favorit i tryggt förvar?

Kram Lotta

*inlägget innehåller affiliatelänkar till Skincity

6 thoughts on “Transderma såld på serum del 1

 1. Nu är det ju rabatt på Skincity… :-)blir nog att slå till 🙂 Eller?
  Har ju faktiskt ett jättebra serum hemma, mitt älskade Vespera från Exuviance. Och undrar om jag verkligen ska testa något annat då Vespera fungerar så bra. Samtidigt blir jag så sugen!;-)
  Frågan är bara vilken? Jag har läst och funderat…
  Jag har ju torr hud, först och främst. Transderma M känns som den självklara valet. Men O är det många som gillar.
  Tips och råd mottages tacksamt 🙂

  1. Jamen Vesperan är ju kanon, har själv använt upp många flaskor! 😍😍😍

   Japp, med så fin rabatt hos Skincity så kan jag inte låta bli att tänka som du, haha, vart ska detta sluta? 😉

   Om du har torr hud och är 40+ så är M tveklöst förstahandsvalet! Det tänker jag rent spontant, gör susen på torr hy!! Och med min egen känsla med O så kan jag bara säga att I am in love!!! ❤❤❤

   Tänk bara om man kunde köpa minisarna?? Vore ju super! 😊

   Om du ska passa på med rabatten, så är Transderma ett smart val, för hur ofta är dessa serum på egen kampanj?? Jag skulle välja mellan M och/eller O om jag var du! 😃👌

   Nu är jag ju lite elak och suktar dig, men funderar själv på att bunkra…jisses! 😂

   Läs sista delen om min egen åsikt på bloggen imorgon bitti! Kanske det blir något tydligare? Hoppas det! Fast tror egentligen du vet själv redan! 😊👍

   Ha en skön kväll Eva! Kram till dig! ❤

 2. Här kommer den dummaste kommentaren någonsin. Men den snälla sköterskan i vitt gjorde min kväll. Är så glad att du fått träffa en sådan då jag tycker det börjar bli en bristvara på den sorten. Vad gäller Serum så hjälpte R mig oerhört bra då jag helt plötsligt på gamla dagar fick finnar runt näsa och mun, sen använde jag M till natten. Men nu har jag gömt dosan till banken, köpstopp. 😉 men vem vet, kanske minns jag vart jag gömt den ☺☺ Stor varm kram finaste Lotta 💕

  1. Jag var verkligen tvungen att skriva om Florence Nightingdale!! Det betyder såå oerhört mycket att få möta någon så fin omtänksam person i själ och hjärta! Ni syrror är grymma!!! 😍😍😍👌👌👌

   Roligt att höra att R kunde hjälpa mot din något orena hud! Och M är ju super att sova med! Och gärna under en bra fuktmask. En del har M istället för dagkräm också. Jag kan inte vara utan det, då min yttorrhet är ruskigt envis!

   Haha, smart där Mona! Att gömma bankdosan! 😂 Tyvärr har jag tillgång till alla möjliga betalningsmedel på nätet, och borde inte ens gå in och kika på alla skönheter! 😉

   Kul att höra hur du använder dessa superserum! Sköt om dig nu finaste Mona! ❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *