Babor serum för ytliga blodkärl

Babor har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta, och när Elin på Skincity föreslog denna fining till min känsliga hud så var jag inte sen att slå till.

Babor Intesifier:

Babor.serum
Babors fina serum i min grönskande trädgård i maj

Ett serum som jobbar specifikt på ytliga blodkärl (därav namnet på serumet), passar mig perfekt. Jag skulle helt ha missat denna om jag inte fick den rekommenderad åt mig.

Ett eller ett par pump av serumet går direkt in i huden och känns som ett lugnande vatten som huden direkt slurpar i sig. Funkar utmärkt med layering, ihop med andra serum och boosters, och doftar i princip ingenting.

Nu har jag använt Babor * ett tag ihop med andra lugnande produkter, som tex Dr Temt som du kan läsa mer om här, och visst har det hjälpt! Så himla skönt att det gått åt rätt håll!

Även om min hud fortfarande är stressad av sjukhusinläggningar, mediciner, allmän stress och livet i stort, så har jag ihop med proffsen på ACASIA Hudvård och Skincity * lyckats få huden i mycket bättre skick än vad den var i vintras. Tålamod hjälper, men jag ska ärligt säga att jag har suttit på händerna för att inte gå på för hårt med spännande nyheter!

Babor Intensifier Couperose Serum * beskrivs så här:

Ansiktsconcentrat med aktiva ingredienser som reducerar befintliga ytliga kärl samt förebygger uppkomsten av nya kärl. Koncentratet ökar elasticiteten i kärlen och harmoniserar huden. Har en lätt konsistens och passar alla hudtyper med couperoser.

Serumet kostar 469 kr på Skincity och flaskan är på 30 ml (15,60 kr/ml), vilket jag tycker är överkomligt för en så pass fin produkt som hjälpt min hud på vägen i all stress.

Jag har en ärftlighet i detta, men är mer förskonad än min mor och mormor. Många med rosacea kan bli hjälpta av denna typen av produkter. Som tur är som är jag inte drabbad av det, men har en känslighet i grunden i min tunna hud.

~Dagens beautyflash: Fantastiskt fin och klok vän som ser till att jag prioriterar rätt varje dag, tack vännen min!

Babor.serum
Jag har använt detta serum från Babor i ungefär 1,5 månad

Min IPL-behandling på ACASIA Hudvård för cirka ett år sedan gjorde kärlen också betydligt mindre synliga. Läs duktiga Therese (Culture of make-up) utvärdering om IPL här! Det rekommenderar jag varmt!

Jag kommer att fortsätta använda serumet ihop med lugnande och inte så aktiva produkter tills jag känner att huden är i mer balans. Längtar verkligen efter att prova mer aktiva roligare (?) produkter! Tror du förstår vad jag menar. Det känns lite trist att behöva tänka sig för vid varje ny hudvårdsprodukt. Är man skönhetsnörd vill man ju testa allt nytt! 🙂

Med detta sagt, så är jag oerhört tacksam för den professionella hjälp jag har fått när huden har bråkat så hemskt som aldrig förr!

Känner du igen dig i detta med att bli begränsad i sin hudvård pga olika anledningar? Har du någon hudåkomma som du behandlat?

Kram Lotta

*innehåller affiliatelänkar till Skincity

16 thoughts on “Babor serum för ytliga blodkärl

 1. Aha.. köpte &så det serumet (som stått & ”väntat”), tack för att du påminde mig varför.. 😉

  1. Nämen Jenny, har du detta serum hemma?? 😃👍

   Plocka genast fram och börja använd!! Superskönt och gör (nästan) under med huden! 😉

   Jag hittar också lite smått o gott här o var ibland, bara trevliga överraskningar, eller hur?

   Ha en jättebra helg fina Jenny! Kram på dig! ❤

   1. Ja, jag kan tänka mig att du måste ha mängder av produkter…!!😃😍👌

    Har egentligen inte probleme med ytliga blodkärl.. utan pigmentfläckar.. kanske köpte ”fel”..(?) Förmodligen så var det nåt nice price på den.. & då MÅSTE man ju slå till…😉
    Ska hursomhelst börja använda den imorgon.. för nu har jag varit ”duktig” & använt upp det förra serumet..😆

    Ha en fin kväll!🌟

    1. Haha, ja det måste ju till lite tjejmatte när det vankas shopping! 😊

     ”Fel” serum är det väl inte, det är ett riktigt fint serum, men fattar vad du menar! Illuminating serum i samma serie, Intensifier, kanske är mer åt pigmentering. Men kör på du! Jag gillar detta! 😍

     Jaa…, det finns lite gott o blandat här! 😂 Men jag samlar iaf inte på dyr konst eller fin whiskey, så jag tillåter mig denna last i livet! 😉👍

     Tack detsamma Jenny, kram! ❤

 2. Låter superintressant även för min hy! Hoppas att både du och huden kan få ett break nu så att du får ta igen dig. Och tack för länken! Kram.

  1. Ja jag skulle gissa att detta serum skulle funka bra på din hud också Therese! 😊👍

   Tack snälla, ja nu vill jag bara kurera mig och huden så det går att göra lite mer på alla plan. 😍

   Självklart länkar jag till så bra inlägg som dina alltid är! 😃👌

   Hoppas din pingsthelg blir fin och skön, kram på dig fina du! ❤

 3. Detta vill jag prova!! Har hemska blodkärl och försöker sminka över med blandat resultat. Antar att det inte räcker med bara ett serum, hur tyckte du din IPL var? Har hört så mycket olika åsikter. Läste länken också, mycket bra! Tack för superbra inlägg Lotta! Ta hand om dig ordentligt!
  Hälsn Maria

  1. Om du har ytliga blodkärl Maria, så tycker jag att du går till en hudterapeut allra först för att få en bra bedömning och förslag på åtgärder. (Om du inte redan gjort det!) 😊

   Jag kan inte lova att detta serum hjälper dig, men om du är i behov av ett lugnande serum så är detta väldigt skönt och reparerande.👍

   Roligt att du även läste Thereses inlägg! Jag håller helt med henne om ACASIAs IPL-behandling. Den är riktigt bra! Men detta skiftar väldigt mycket mellan olika salonger, hur man jobbar med IPL. Så det gäller att kolla vilken typ av behandling som skulle kunna gälla för just din hud. Annars kan det bli en besvikelse, om man förväntar sig något som inte är realistiskt. Är du ute efter att minska dina ytliga blodkärl så går det att göra, men vad jag har förstått går det inte alltid att få bort allt till 100%.

   Tack snälla Maria för att du är så omtänksam, och tack för fina ord om bloggen! Hoppas din pingsthelg blir riktigt bra! Kram kram! ❤

 4. Hej!

  Jag har tydligt begynnande ytliga blodkärl på näsvingarna och näsryggen (är 25), antagligen ärftlighet och i övrigt mkt rodnande hud (känslig). Jag skulle gärna testa detta serum men hur ska jag få in det som ett bra lager ihop med exuviance och vespera serumet och PC Hyaluronic acid booster? Hm, hur många lager kan man ha? 😊😍 så många som möjligt vill jag ha😍 I alla fall på natten.
  Har läst sin blogg och insta länge nu men aldrig kommenterat förut. Ganska nybliven hudvårdsnörd som lär mig för fullt!

  Linn

  1. Hej Linn!

   Så roligt att höra att du följer mig och läser här! Vet att inte alla kommenterar, men det blir jag ju såklart extra glad över, tack! 🙂

   Det låter som om du och jag har lite liknande utgångsläge för vår hud, samma hudtyp. Dessutom har vi använt i princip samma hudvårdsrutin med Exuviance och vissa boosters och serum, kul!

   För min del blev det helt enkelt för mycket för min hud med alla syror, även om just AHA-syran är mildaste varianten, så jag avbröt den hudvården och gick ner på bara lugnande och reparerande produkter. Mina ytliga blodkärl såg förfärliga ut! Men det värsta lade sig efter ett tag, då huden fick ta det lite lugnare.

   Jag fick hjälp av flera duktiga hudterapeuter för att få ordning på detta, och jag tycker faktiskt att du också ska fråga ett proffs hur du ska klämma in en behandling som specifikt är för ytliga blodkärl. För layering i all ära, så kan det bli too much för huden i vissa perioder. Det kan funka ett tag, sen plötsligt inte… Så blev det för mig.

   Nu vet jag inte om din hud känns stabil eller om det har blivit lite värre, men jag skulle inte våga gå på med ännu ett preparat som kanske ett av de andra motarbetar, om du förstår mig? Jag är precis som du, vill ha allt, NU! 😉 Men huden sa ifrån, och jag har lärt mig en läxa. Den är mycket bättre nu tack vare mildare produkter som behandlar rodnad och ytliga blodkärl.

   Vesperan är ju en kanonprodukt, men ihop med PC och ev fler så vågar jag inte råda dig i detta läge. Personligen skulle jag istället byta ut något steg mot Babors serum, och se vad det kan göra för dina problem. Vilket av dem är svårt för mig att säga, så mejla Skincity är mitt bästa råd! De har hjälpt mig jättebra! Och säkert dig med som har så bra hudvårdsrutin!

   Tråkigt svar kanske, men huden har sitt eget liv ibland och då får man liksom gilla läget och anpassa sig ett tag. Sen är det inget som säger att du kan köra på igen, senare! Det är ju himla kul med hudvård! 🙂

   Ta hand om dig och huden nu, och jag skulle blir jätteglad om du berättade hur du gjort sen, om du vill!
   Stor kram och lycka till! <3

   1. Jättetack för ditt svar och engagemang 🙂 tycker att ditt råd är proffsigt, är ju helt rätt även om jag gärna vill köpa produkter på studs 😉 jag har nu mailat och bett Skincity om råd och delgivit dem hela min rutin och hudstatus (även om de borde ha koll på mig efter alla frågor jag ställt till dem, så skönt att de finns och att jag har hittat dem!). Återkommer gärna med vilken lösningen blev.
    Återigen tack för sitt svar, ha det gott!
    Kram Linn

    1. Tack själv att du skriver och berättar! Ser fram emot deras svar och din ev nya hudvårdsrutin! 😍
     Kram! ❤

     1. Hejsan!

      Nu har jag rådfrågat Skincity och fått hjälp av Anna S. Verkar absolut som att jag kan lägga till serumet under vesperan + PC fuktbooster på kvällen, ska gå bra 🙂 har alla de mildaste produkterna i övrigt och huden känns bra just nu förutom att det är torr sedan årstidsskiftet. Så jag kör nog på detta!
      Eftersom jag har ärftligheten känns det bra att ha en specialprodukt, även om jag inser att jag måste fortsätta resten av livet i princip (kan ju inte sluta förebygga kärlen när jag väl har börjat?). Eller är det kanske egentligen bättre att låta kärlen komma fram som de vill och sedan bränna om det blir besvärande mycket kärl? Å nej, jag gillar att förebygga ju …

      Hoppas att du får en fin vecka! 😊

      Linn

     2. Tack snälla Linn för din återkoppling! 😊👍💕

      Aha, det gick bra att köra hela trion med serum? Men så bra! Antagligen tack vare att alla är så pass milda, som du säger. Hoppas verkligen att du får ett fint resultat! 😃

      Jag skulle nog mota Olle i grind vad gäller blodkärlen. Ju fler och mer lila de blir, ju svårare är de att få bort med tex IPL/laser, dyrt dessutom! Så jobba på med rätt och bra hudvård som du ju gör! Sen kan du alltid testa någon salongsbehandling för att minska dem om de är röda och du vill testa!

      Jo vi får vara beredda på att jobba på våra blodkärl forever, då vi båda har ärftligheten. Men eftersom du är så duktig redan nu behöver du kanske inte bli så illa drabbad. Bra hudvård lönar sig verkligen! 👌👌

      Jätteroligt att höra att du kunde fortsätta med dina produkter och lägga till detta serum! Håller tummarna för dig, att du blir nöjd! (Annars får man tänka om…Och testa annat.)

      Tack, hoppas du också får det fint! Kul att du berättade! Kram till dig Linn!! ❤❤❤

 5. Hej igen, Lotta 🙂

  Jag var tvungen att fråga Skincity ännu en gång så att det var okej att kombinera och det finns inga saker i innehållsförteckningen som krockar 😀 köpte igår och den kommer säker hem i morgon redan. Sedan blir det nog mer eller mindre en vän för livet. Kanske jag använder den bara på näsa och kinder.

  Jag satsar på att förebygga, verkar smartast och känns också bäst. Tack för rådet! 😀

  Ha det gott, kram!

  1. Hej Linn! Kul att du berättar mer! 😊

   Jag skulle nog också dubbelkolla om man kan köra så pass många lager med en känslig hud. Men så himla bra att du fått grönt ljus! 😃👍

   Nu hoppas jag att du kommer märka skillnad av serumet om 6-8 veckor, men helst imorgon förstås! 😉

   Du tänker helt rätt, förebyggande gäller ju för allt vad huden heter! Det är inte förrän senare i livet som man får facit på hur man levt och tagit hand om sig! 💗

   Ha det fint, och ta hand om både dig och huden nu! Kram! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *