Foreo Luna Play rakt ner i sopen, eller?

Svenska Foreo har släppt ett flertal modeller av rengöringsverktyg sedan den första uppladdningsbara kom 2013. Succén är redan ett faktum. Nu har nästa lilla Foreo Luna Play kommit in i familjen!

Foreo är ett svensktillverkat rengöringsverktyg för ansiktet, helt i silikon. Det pulserar när du sätter igång den och du använder den morgon och kväll ihop med din rengöring. Knottrorna är för att rengöra på djupet och exfoliera milt. Det finns flera varianter beroende på hudtyp.

Foreo.Luna.Play
Min ena lilla Foreo Luna Play i färgen lila (Purple) av 8 olika färger

När den första Foreo släpptes så fick jag testa en liten ansiktsbehandling med den på NK. Superskönt! Dock en saftig prislapp på ca 1800 kr, så jag gick hem utan den stora modellen till min mjuka sköna Baborborste.

Men denna lilla minipuck, Foreo Luna Play, är ny i gemet och kom i somras med en prislapp på endast 300 kr. Jag har fått hem tre stycken att testa, och har nu kört med dem i en månad. Nu är de alltså slut. Och måste slängas.

För ja, denna lilla resevänliga tillika prisvänliga Foreo tar slut. Sen ska den slängas. Inget batteri att byta eller någon chans att ladda. Där kommer mitt största aber in i den här utvärderingen som kommer bli lite längre för att jag vill ta in fler perspektiv på denna nykomling. (För den otålige – scrolla ner till slutklämmen!)

Foreo.Mini.Play
Rengöringen för dag och natt är väldigt skön att använda, smidiga resestorlekar de också

Först vill jag säga att jag märkte redan första gången, och sen efter första veckan, hur otroligt len och fräsch min hy blev när jag använde min Foreo Play Luna 1-2 gånger/dag. Faktum är att 60 sekunder två gånger om dagen ska räcka med rengöringsmassagen för att få en renare och klarare hud. Och vad gör jag? Jo som alltid såklart! Överdoserar i början!

Jag använde den rengöring som kom med mitt paket med lilla Foreo Luna Play, satte mig i soffan på kvällarna och körde runt ett bra tag… mmmm, så skönt och renande! Vips, efter EN vecka så startade min första inte mer! Snopen är bara förnamnet! Den ska räcka ca 100 gånger innan den tar slut! (Not.)

Dessa små söta Foreo Luna Play ska räcka i ungefär en månad (får inte helt ihop deras siffror här), som de utlovar, så du ska alltså inte sitta och mysa runt med denna mer än en minut per gång! Lesson learned, så jag gick på min nästa i ny läcker färg. (Nu började jag fatta varför jag fick hem fler än bara en!) Då sansade jag mig och jag har nu använt den tills denna också tog slut. Min tredje gav jag bort som gåva till två härliga bloggarkollegor, Beautyboost, så de också får chansen att testa denna. Får se vad de tycker sen!

~Dagens beautyflash: Att göra någon annan person glad är verkligen en härlig (ego-?) känsla! 🙂

Vad tycker jag om själva effekten och känslan av Foreo Luna Play? Toppen! Älskar känslan av att få igång blodcirkulationen och få rengöra huden ordentligt. Använder den främst i min t-zon där porerna känns större och där jag har en del orenheter. Har bara lite problem att få ett bra grepp om denna lilla minisize-mackapär.

Dessutom känns min lilla Foreo mer effektiv och mer hygienisk än min Baborborste som jag ju gillar sen länge. Den måste jag byta det vita borsthuvudet på efter ett tag, då den ser lagom fräsch ut efter att ha sminkrester och annat på sig. Foreo kräver bara tvål och vatten, är vattentät, tar max 10 sekunder att rengöra och blir lika ren igen. Riktigt smidigt.

Här kunde jag ha slutat, men varför göra det så enkelt…? 😉

Då kommer jag tillbaka till mitt aber. Varför inte sätta i ett litet batteri som jag kan byta ut? Min man blev inte övertygad, så han massakrerade min första Foreo i färgen rosa (Fuschia) och gick på batterijakt. Good luck, det fanns inget att byta! Hur miljövänligt känns detta i vårt slit- och slängsamhälle? Köp mer, köp nytt! Släng allt annat!

Foreo.Mini
Under silikonlagret på den rosa Foreo Luna Mini så fann vi bara hård vit plast (som jag inte hittar nu)

Jovisst ska du återvinna denna allt enligt regler för sopsortering, men risken är stor att den åker i soporna då målgruppen enligt pressutskicket jag läst med just denna mini är den yngre skaran. Priset ska alltså vara tilltalande för unga utan stor köpkraft och ge dem en känsla av vad Foreo kan göra för huden. Sedan ska de ta steget och köpa den stora. Alternativt fler små.

Detta i sig är också ett problem i mina ögon. Med år av erfarenhet av ungdomar i arbetet på gymnasiet så vet jag att många knappast är särskilt eftertänksamma. Allt ska gå snabbt, helst igår, och funkar det inte så släng och köp en ny. Yes, generaliserar hej vilt nu! Vi fullvuxna är ju faktiskt inte så mycket bättre själva. Faktum kvarstår – Foreo Play Luna är en slit- och slängprodukt. Sorry to say.

Trots min aversion mot idén i sig, att ha en ej uppladdningsbar Foreo, så är jag alltså mycket nöjd med vad jag ser i spegeln. Jag kommer att allvarligt överväga på att satsa på en stor Foreo, som jag gjorde ända sedan släppet för några år sedan. Så jag, 40+, är säkert en bra målgrupp med lite mer pengar att spendera, fått prova på och gör sedan ett större dyrare inköp av apparaten.

Foreo.Luna
Snyggare bild på den största och första här hos Foreo: https://www.foreo.com/sv/luna-2?id=1252

För den lilla tänker jag definitivt inte köpa pga ovanstående argument – miljön och ungdomsperspektivet som säljargument. Egentligen hela konceptet av att köpa en plastprodukt för att locka nya köpare, som dessvärre åker i soporna tycker jag känns förlegat. Resten av produkten i sig och dess effekter får fullpott!

Så vad blir summa summarum? En ny Foreo Play Luna, som är billig, lika liten som en bomullsrondell, enkel att slänga ner i väskan och att resa med? Nope! En av de större varianterna, finns både lite större och den största, som jag kan återanvända och ger en bra rengöring och frisk fräsch hy? Hemskt gärna! Tittar på olika modeller as we speak. Så glad är jag över själva resultatet på min hud.

Har du använt någon rengöringsverktyg någon gång? Clarisonic, Babor eller nån annan? Vad gillar du såna produkter i din hudvårdsrutin?

Hänger du med på mitt väldigt kluvna spår, eller är detta något strängt betyg och långsökt då produkten faktiskt fungerar utmärkt? Tell me!

Kram Lotta

15 thoughts on “Foreo Luna Play rakt ner i sopen, eller?

 1. Bra att du lyfter det här! Lätt att missa när det är en annars bra – och gullig! – produkt… Jag har såklart följt alla play-recensioner (ni var nog många som fick tester 🙂 ), men min reaktion var att, precis som du, börja googla de riktiga, hållbara varianterna.

  Hoppas du hittar en du blir nöjd med – och som vi får läsa om! 🙂

  1. Så roligt att du också är nyfiken på Foreos produkter Liselotte! 😊

   Ja jag måste säga att den lilla har sina fördelar, men lever inte upp till alla mina krav. Den största känns lite otymplig, så just nu lutar det åt näst största modellen! 😉👍

   Och självklart blir det i så fall en utvärdering av den uppladdningsbara Foreon senare!

   Ha en superhärlig lördag Liselotte!
   Kram! ❤️

 2. Jag har inte testat dessa eller någon annan mekanisk rengöring, men har läst många lovord om produkten.
  Men jag kommer aldrig att inhandla den då jag tycker det är otroligt dåligt att tillverkaren i dagens tekniksamhälle inte kan göra en uppladdningsbar produkt! Gillar inte slit och släng-tanken.
  Det finns många dyra hudvårdsprodukter som det går att ha alla möjliga åsikter om, men vissa är otroligt dryga och kostnaden per användning blir låg. Ett exempel är Sisley essential lotion, ett annat Clarins beauty flash balm. Jag väljer hellre sådana.
  Fantastiskt väder idag, har sprungit ett långt terränglopp, så nu blir det benen i högläge!
  Önskar dig en fortsatt härlig lördag 😊

  1. Intressant perspektiv Eva, att använda sig av ”kpa-värdet” på våra inköp! Alltså hur mycket kostar en vara i relation till användning? Krona per användning, ett lågt pris på tex Sisley som du säger, medan andra produkter blir ståendes och blir ett dyrt köp som bara samlar damm/tar slut fort.

   Tycker det är roligt också att få höra andras åsikter om just detta slit-och slängbeteendet idag 2016. Jag anser att vi alla har ett eget ansvar, såväl företag som privatperson. Därför väljer jag bort denna lilla Luna Play.

   Min Baborborste vann jag i en tävling, och skulle antagligen inte ha köpt på eget initiativ. I jämförelse med en uppladdningsbar Foreo så skulle jag nog välja Foreon just för enkelhet och resultatet. Men att gynna ett företag med detta tänk känns inte riktigt ok.

   Tack för din kloka input Eva, och låter helt underbart att ha fått vara ute i naturen en dag som denna! Släng dig i soffan och ha det toppen! Tack detsamma! 😊
   Kram! ❤️

 3. Tack för en ordentlig och ärlig utvärdering av den här lilla gulliga saken! Jag hade tänkt testa den för 300kr men känner att det inte är helt bra med en produkt som måste slängas. Då köper jag hellre Luna Mini som jag tänkt på länge. Om du gillar va denna gör för huden då behöver jag troligen inte testa Play först. Vi verkar ha väldigt lika hudtyp och jag vill oxå köra mest i t-zonen.
  Har bara läst massa positivt om denna, men uppskattar att få helhetssynen från dig, trovärdigt!
  Ha en skön söndag Lotta! Hälsn Lena

  1. Tack fina Lena för din kommentar! Det är förhoppningsvis detta jag hoppas andra ska bli uppmärksamma på innan valet av ansiktsborste. Att tänka efter, före. För visst är Luna Play smidig och bra, men den andra aspekten drar tyvärr ner mitt betyg. Är själv inne på en Mini men inte helt säker ännu. Berätta gärna hur du gör! 😉👍

   Hoppas du haft en skön helg, och tack detsamma till dig Lena!
   Kram! ❤️

  2. Glömde ju det viktigaste till dig Lena! 😊 Ja jag tycker verkligen att denna är super på min hud! När jag slutade med Exuviance så började jag få lite mer orenheter och med Foreon kan jag se stor skillnad! Som sagt, där är jag väldigt nöjd. 👍💕

 4. Måste säga att jag håller med de andra. Men gillar idén i sig. Har tittat på Clarisonic men inte kunnat bestämma mig. Har ingen alls idag. Är det verkligen värt dyra slantar?
  Bra recension! Trevlig kväll!

  1. Roligt att höra vad du tycker Maria! Jag vet många som kör med Clarisonic som gillar den, men av nån anledning så har jag inte fallit för den.

   När jag vann min Baborborste så insåg jag att den gav mig fina resultat. Men måste säga att Luna Play har givit mig ännu finare resultat!

   Så värt en dyr slant på en produkt som går att ladda? Jo jag lutar åt det. Dock lite försiktig ff då jag är kluven till företagets sätt att producera och deras säljargument om dessa olika produkter.

   Hoppas du blev lite klokare! Jag återkommer när jag lyckats bestämma mig! 😊

   Hoppas din helg varit skön! Kram! ❤️

 5. Superbra och objektiv recension!!! Jag använder Foreo Mini sedan typ ett år tillbaka och älskar den! Den har inte alla funktioner som den stora har (som jag egentligen anser vara ganska onödiga), men för några hundralappar billigare är den helt klart superbra! Jag älskar hur min hy känns efter användning och jag tycker den känns mycket mer hygienisk än en borste i Clarsonic-typ… Dessutom har jag inte laddat den på ett år!!!!! ETT ÅR!!!! Jag använder den i stort sett varje kväll. Det är helt otroligt tycker jag. Jag hade dock köpt den när den är nedsänkt i pris eller använt någon rabattkupong (vilket jag gjorde när jag köpte min), för jag tycker de är väldigt dyra… Men skulle jag kunna vara utan den? NEJ!!! Kommer absolut köpa en ny om min går sönder någon gång i framtiden!

  1. Så glad jag blir Anna att du uppskattar min granskning i sömmarna (eller knottrorna!) av Foreo Luna Play! Tack så hemskt mycket för din feedback om både inlägget, även om din egen åsikt om den jag funderar över att köpa! Toppen! 😊👍💖

   Det låter ju nästan för bra för att vara sant att du använt din i ett helt år! Dessutom utan att ladda?? Så du kan ta med dig denna och inte behöva tänka på den aspekten, super! ☺️

   Jag har tänkt som du ang den största, de där antiage-räfflorna på baksidan vet jag inte om jag egentligen tror på eller kommer utnyttja. Du tänker som jag där, och är alltså nöjd!

   Den ekonomiska aspekten är viktig för mig, särskilt när jag har detta som intresse, då blir det dyrt ofta… Men försöker också tajma in kampanjer, alltid smart tjejshopping! Bäst för alla konsumenter! 😉

   Kul att få läsa dina ord, och tack igen för att du berättade om din erfarenhet! Ha det så bra fina Anna! Kram! ❤️

 6. Vi blev otroligt glada när du skickade denna lilla manick plus mycket annat till oss. 💕 Du är så otroligt generös. Vi har inte hunnit testa den ännu men jag tror absolut att den kan vara bra men ur ett miljöperspektiv är det katastrofalt att det inte ska gå att återanvända den. Tusen tusen tack för att du delar med dig av produkter och dina erfarenheter.
  Stor varm kram från oss på beautyboost 💞
  Mona och Jennifer

  1. My pleasure completely! ❤️ Det är så mycket roligare att utbyta både produkter och erfarenheter med andra likasinnade som är lika intresserade och dessutom är så duktiga och noggranna som ni två är Hoppas något faller er i smaken, och jag läser gärna även de floppar ni hittar också. Värt mycket med ärliga recensioner! 😊👍💕

   Visst är det ändå lite märkligt att ett så framgångsrikt märke som Foreo är ute i världen, att de glömmer ett av vår tids största problem, miljöbovari alla former på marknaden?! Det tycker jag är väldigt tråkigt att se. I övrigt på en så bra produkt som många med mig verkar gilla.

   Ta hand om er och tusen tack för er fina kommentarer här, så glad att läsa detta! Största kramen till er båda! ❤️❤️

  1. Tusen tack fina Pernilla! Så roligt att höra! Ja, detta är en väldigt trevlig liten rengörare. Jag skulle gärna lägga till den i min hudvårdsrutin dagligen! Dock ej denna lilla Play, hellre Foreo Luna Mini som är laddningsbar. De säljs både på Lyko, Åhléns City och NK. Även på HM tror jag. Kika lite på nätet! 😊👍

   Ha en fin dag vännen! Kram! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *