Hourglass Ambient Lightening in da house

Finally! Hourglass Ambient Lightening Powder och Hourglass Ambient Lightening Blush har flyttat hit från UK till Stockholm på bara tre dagar med hjälp av Space NK! Och ingen är lyckligare än jag! Materiell lycka när den är som bäst! Söndagens läsning om två ursnygga makeup-produkter ligger framför dig:

Hourglass Ambient Lightening Blush:

hourglass.ambient.lightening
Hourglass Blush i färgen Diffused Heat.

Jag har spanat länge på dessa två finingar, men haft karaktär nog att hålla mig. Haha! As if? Jag veeet ju att jag kommer trilla dit förr eller senare! Så varför detta utdragna i-lands-lidande? 🙂

Både ett rouge och så detta omtalade puder har alltså varit i mitt huvud minst ett halvår. Nu tänkte jag bara just do it! Så ladies and gentlemen – här är de! (Hoppa över alla engelska beskrivningar om du inte vill nörda in dig totalt!)

Hourglass Ambient Lightening Powder:

hourglass.powder
Pudret i färgen Ethereal Light, den allra ljusaste färgen.

Hourglass finns alltså inte att shoppa någonstans i vårt avlånga land, så det är utländska webshoppar som gäller. Net-a-porter har dem, men de var billigare inne hos Space NK. Pudret kostade 38 pund och rouget 28. Så jag chansade trots att jag aldrig handlat där förut. Detta blir inte sista gången, så nöjd med denna webbutik! Smidigt, billigare, fyra gratisprover man fick välja själv (Oskia cleanser, wow så bra!) och så otroligt snabb leverans!

Så tusen tack Karin, med galet snygga nya uppdaterade Stilbloggen, för tipset av webshop! <3 Hon har också shoppat Hourglass där förra veckan så jag tror du kan se lite mer Hourglass inne hos henne.

hourglass.dosor
Hourglass vackra metalldosor med stor spegel inuti.

Själva märket Hourglass beskrivs så här på sin egen hemsida:

A fusion of science, beauty and luxury, Hourglass’ innovative cosmetics collections combine potent active ingredients with ground-breaking new Formulas.

Hourglass vill alltså ligga i framkant och använda sig av senaste teknologin för att göra så snygga och bra produkter som möjligt. Jag läste lite om märket och hittade att de har funnits sedan 2004 och deras maffiga flagship store byggdes nu 2014 i Kalifornien.

De drivs av en vilja att ligga i framkant att göra makeup i en mix av vetenskap, skönhet och lyx. Alltså ett nischat märke som ligger i den högre prisklassen och som vill ge kunden en känsla av innovation utöver känslan av lyx-beauty.

Jag har försökt att fixa lite swatches till dig så du kan se hur dessa godbitar ser ut, men bilderna gör dem verkligen inte rätta tyvärr. Här handlar det om glow och det som syns på bild brukar vara skimmer eller glitter. Nu ser du bara färgerna, blir lite platt. Så du får tänka dig färgen men plussa på ett fantastiskt lyster till det!

Swatch på pudret Diffused Heat:

swatch.blush
Swatch Diffused Heat

Så här skriver de om detta blush på Space NK (direktlänk):

A truly next generation blush: This groundbreaking hybrid combines the customized lighting effects of Ambient Lighting Powder with an infusion of breathtakingly modern colors. The airy, lightweight powders deliver seamless, soft-focus color and a radiant natural finish.
Unlike traditional blush, which tends to be flat, Ambient Lighting Blush exhibits depth and dimension. The integration of Photoluminescent Technology offers transformative coverage while instilling cheeks with an otherworldly flush. The six shades, which range from soft coral to cool pink, are a wardrobe of captivating accent lights for cheeks.
Paraben, talc, fragrance, nano-particle and gluten free.

Det som är det ljusa melerade i rouget är pudret som jag skriver om längre ner. Man får alltså två i en, rouget blir så där fantastiskt lystrigt av det fina ljusa pudret.

Rouget är otroligt väl pigmenterat och jag behöver bara dra rougeborsten en gång egentligen för att få den där friska ”nyss-ute-på höstpromenad-”färgen! Med två väldigt lätta svep blir det superfint! Ska försöka ta fler bilder hur det blir på ansiktet. Jag är supernöjd med detta köp för ca 355 kr!

Jag tänkte först välja det jag alltid väljer, nämligen det fina Dim Infusion, som är deras peach-färgade rouge av alla sex färger. Men gissa hur många såna jag har hemma? Ja exakt. Men något korallfärgat med denna glow och deras ”Photoluminescent Technology” (antagligen snyggt namn för detta underbara lyster och djup i färgen), nej det har jag ju inget! Gissa om jag sitter på fingrarna again, haha!

hourglass.diffused.heat
Diffused Heat och rosorna som fortfarande blommar, vad kan bli vackrare?

Fast ok, ett i taget. Nu ska jag använda mig av Hourglass Ambient Lightening Blush i färgen Diffused Heat ett tag innan jag ens funderar över några fler klick från mitt kära England. (Allt sedan jag pluggade i Oxford så är drömmen att få flytta till UK, by the way!)

~Dagens beautyflash: Första äppelpajen gjord på ett av de godaste äppelträden jag har.

Swatch på pudret Ethereal Light:

swatch.powder
Swatches på både Ethereal Light underst och Diffused Heat överst.

Först trodde jag att detta vita puder är en variant av min underbara Sensai Highlighter. Men sen har jag fattat att denna är som By Terrys hajpade setting powder, fast i pressad form. Det är alltså en typ av setting powder som finns i sex färger, och jag valde det ljusaste. Men jag tror att jag egentligen skulle ha valt ett lite varmare med en gul underton. Fast hur ska man kunna veta nyanser när det gäller köp online? Men detta blir väldigt likt mitt By Terry-puder i färgen.

Hittills har jag använt denna nu i några dagar med ett lätt svep över hela ansiktet och visst ger den ett otroligt lätt fint glow! Underbar! Enda minus jag hittat hittills är att jag blir glansig i t-zonen på eftermiddagen och måste alltså dra lite By Terry över panna, näsa och haka så min makeup ska hålla hela dagen. Jag betalade ca 480 kr för pudret.

hourglass.rose
Vackra rosor och dosor

Space NK (direktlänk) så beskrivs pudret så här:

The power of ambient—or surrounding—light makes a true difference to our appearance. Think about how the complexion appears in soft candlelight compared to harsh fluorescent light.

This idea is at the heart of Hourglass new Ambient Lighting Powder, as each powder delivers a soft focus effect that emulates a different flattering light source.
Key Benefits:

 • Captures, diffuses and softens the way light reflects on your skin

 • Utilizes cutting-edge photo-luminescent technology—transparent micron-size, color correcting particles—to alter and refine the appearance of the complexion

 • Delivers a multi-dimensional luminescence to every skin tone, making it appear younger, unlike traditional powders, which simply sit on the skin to cover imperfections

 • Free of parabens, talc, fragrance, nano-particles and gluten

   

Som du kan läsa här ovan så är pudret framförallt ett ljusreflekterande puder som ska ge lyster, och även förbättra dina drag och göra dig snyggare förstås! Lite photoshop-puder alltså som By Terry.

Varje år släpper Hourglass en holiday-produkt, en limited edition som tomten gärna får komma med hem till mig! Fler färger av pudret och fler färger av rouget, helt perfekt med andra ord! 🙂

hourglass.limitededition2015
Ambient Lightening Edit, Holiday Limited Edition 2015 (Bild lånad från www.hourglasscosmetics.com) Står just nu högst på min önskelista!

Ja, jag vet, en lätt galen introduktion om mina två nyheter här hemma, som jag knappt hunnit använda! Men jag kan inte få nog av dessa skönheter – de är ju så vackra och jag bara måste dela med mig. Vad tycker du? Är det nåt du har spanat på? Eller är dessa totalt främmande för dig?

Blir det någon Hourglass-produkt som får flytta in hos dig? Något som åkte upp på önskelistan?

Kram Lotta

6 thoughts on “Hourglass Ambient Lightening in da house

 1. Mest sugen är jag på pudret. Har tänkt mig att ha det under ögonen, för att fixera concealern, så att pudret ger lyster är ju som pricken över i :et.

  Önskar dig en mysig söndagkväll!

  Kramar Jessica

 2. Nu kommer du med ännu fler nya saker som ger ha-begär! Dessa två ser jättefina ut, mycket fräscht rouge. Tycker att det passar dig med lite mer åt rosa hållet, utöver dina korallfärger också. Fast du passar ju i allt!

  Ha en fin söndagkväll, här blir det snart bullar!:)

  1. Tack snälla Lena! 🙂 Ja de är riktigt fina båda två! Och jag skulle verkligen vilja ha ett rouge i min favoritfärg, men du har rätt. Detta är väldigt fräscht. Jag kan liksom inte bara klicka bara för att…, I wish! 😉

   Åh du har bakat bullar idag på Kanelbullens dag?! Jag orkade faktiskt inte det, även om jag är grymt sugen! Mumsa på och ha en mysig kväll!
   Stor kram! <3

 3. Åååhh, det rycker så i shoppingnerven när jag ser dessa. Ska försöka hålla mig tills jag åker till London i mitten av november, men den där paletten vete sjutton om jag tar och klickar hem från USA innan dess? Slits lite mellan ovilja mot tullavgifter och rädsla för att den ska ta slut …

  1. Haha, jag är exakt i samma känslostatus som du är nu fina Therese!! 😃😍

   Ska jag?? Vill haaa!! Det är ju precis de nyanser jag vill ha i denna palett. Har inte sopat igenom hela nätet, om den finns att klicka hem från UK istf US? Vill helst inte skicka efter fr andra sidan Atlanten.

   Vet du var du tänker köpa Hourglass i november, om du ff har planen kvar då när du ska till underbara London? 💖

   Ja vi får slå våra kloka ihop och tänka ut hur/vad vi ska göra! 😁👍

   Ha nu en jättefin höstig solig eftermiddag fina du!
   Stor kram! ❤

  2. Måste bara tala om att denna limited edition-palett kostar ca 1000 kr på Sephora i England. Medan den kostar runt 665 kr i USA. Åh så jobbiga beslut! 😃

   Kram på dig! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *