Time for botox

Yes, you heard me! Det är nu äntligen dags för botox. Och inte så lite botox heller, utan snarare minst 31 st injektioner i huvudet sammanlagt. En beautyblogger kanske tänker more is more här? Varför inte göra det ordentligt när man ändå ska göra det?

Botox time!

botox.injektioner
Vad har jag gett mig in på?? (Bild lånad av Aftonbladet).

Dagens inlägg blir ganska personligt, men jag väljer att publicera det som jag gått och grubblat på själv ett bra tag. För då kanske vi får in en till aspekt på vad fillers och neurotoxiner som botox kan göra för oss. Precis som vi diskuterade på den intressanta kvällen med Juvéderm, Allergan och Daisy Beauty.

Nu kommer jag ju att bli kund hos Allergan! Jag är tacksam om du vill läsa mitt botoxinlägg som inte är skönhetsrelaterat, och hemskt gärna kommentera det om du vill.

Botox overload:

botox.nicolekidman
Fått höra flera gånger att jag liknar Nicole Kidman, vet inte om jag ska ta det som en komplimang direkt. Tragiskt att hon gjort om sig helt och hållet. In my opinion. Och nej, jag har inte fått storhetsvansinne. Vet definitivt om att jag inte ser ut som en Hollywoodstjärna, haha! (Bild lånad från http://tedlillyfanclub.blogspot.se/2012/07/nicole-kidman-plastic-surgery-about.html)

Imorgon vid denna tid så kommer jag har fått mellan 31 till 39 nålstick i huvudet med botox på Neurologcentrum på Karolinska sjukhuset i Solna, av en neurolog som jag har gått hos en tid.

Och neeej – tyvärr kommer det inget saftigt skvaller här om att jag tänker plumpa ut mig på något väl valt ställe, utan jag blir en i mängden av alla som får botox pga medicinska skäl. Så trist är detta inlägg.

Det faktum att neurotoxiner till största delen används inom sjukvården, och inte inom beautybranschen, tror jag inte alla vet. Till exempel så används det som lindring av handsvett/armsvett, stroke och andra sjukdomar som bland annat påverkar rörelseförmågan i ansiktet.

Schema för botox:

Denna bild är lånad från FASS för vårdpersonal:

Följande diagram visar injektionsställena:

botox.medicinsk
Detta schema går att göra lite personligt utifrån patienten, men grundschema för injektionerna.

Följande diagram anger rekommenderade muskelgrupper för eventuella ytterligare injektioner:

Rekommenderade muskelgrupper för ytterligare injektioner

Rekommenderad dos: 155 enheter till 195 enheter administreratintramuskulärt i form av injektioner om 0,1 ml (5 enheter) i 31 eller upp till 39 injektionsställen.

Så är man stick-/nålrädd så är det här en hemsk pina. Jag är inte överdrivet rädd för nålar, men känns så där att få 31-39 nålstick i huvud och ansikte! Punkterna här ovan på bilden kan variera lite, men är ungefär så som de flesta blir behandlade.

Nu kommer jag att kunna svara ja på frågan nästa gång någon undrar om jag har sprutat in botox i pannan. För enligt neurologens schema så är det ett antal stick i pannan och tinningarna, men flest i själva skallen och nacken. Allt enligt ett bestämt schema som forskare har tagit fram som det bästa botemedlet mot kronisk spänningshuvudvärk/migrän.

För att få så här mycket botox av landstinget måste man uppfylla vissa kriterier:

Jag uppfyller kriterierna med minst 15 dagars svår huvudvärk per månad varav 8 måste vara migrän. Jag har inte en smärtfri dag. (Borträknat endometriossmärtan.) Jag har väntat länge på detta.

I behandlingen ges alltså botox med minst 31 stick, vid tre tillfällen med tre månader emellan varje behandling, innan man kan utvärdera helt om det hjälper. Så om si sådär 9 månader vet jag om jag blivit bättre tack vare botox. Hoppas givetvis på lindring tidigare än så.

sjö.vänern
Min utsikt förra veckan, ute på landet vid Vänerns strand. Min hud mådde så bra med massa serum och fukt i stora lass, tvättning i sjövatten, och inget smink på en vecka!

Botox går ur kroppen, precis som fillers som Juvéderm. Så det är inte en quickfix som kommer hålla för resten av livet. Men kanske kan jag få färre dagar med svår smärta?

Det lustiga är att jag har så länge försökt få rätt remiss till rätt neurolog, men nu när det bara är ett dygn kvar undrar jag vad jag ger mig in på. Fastän jag är påläst. Nervgift i hela huvudet, vad kan gå fel? Kan jag bli hjälpt alls? Hur kommer min panna se ut? Kommer jag se annorlunda eller konstig ut? Hur känns det? Stora som små funderingar.

Jag skulle bli oerhört tacksam om någon känner igen detta, vet någon som har gjort det, eller än bättre har egen erfarenhet av detta, och vill höra av sig och berätta hur det gått.

~Dagens beautyflash: Tänk om jag kan få uppleva en dag utan smärta? Hallelujamoment.

sjön.vänern
Jo det är klart man ska i Vänern när man bor vid sjön! Bara 8 grader i vattnet. Chanel Vertigo på tårna. ;)

Så på onsdag eftermiddag 11 november -15, så är jag inte längre en injektions-oskuld längre! Känns jättekonstigt. Mest eftersom jag inte gått i funderingarna om fillers överhuvudtaget.  Men skippar den diskussionen här idag. Det är inte mitt fokus med detta inlägg.

Det enda som oroar mig lite i skönhetssyfte är att en vanlig biverkan kan vara att man får hängande ögonlock. Och det har jag redan innan, thank you very much, så vill helst inte få det ännu mer, av typen rullgardiner. Men det struntar jag i om detta faktiskt hjälper mig.

Vill vara tydlig med att detta inte är något tyck-synd-om-mig-inlägg – utan enbart i syfte att dels informera hur botox kan användas, och dels för att få veta lite mer själv om någon vill kommentera. Just sayin’…

Har du själv testat botox? Vet någon som har erfarenhet av det? Det kan vara i vilket syfte som helst, men gärna i detta syfte. Det är intressant att höra om alla varianter av botox-injektioner. Jag uppskattar alla svar och funderingar som du vill bolla med mig! <3

Kram Lotta

12 thoughts on “Time for botox

 1. Vad modig du är som delar med dig av detta. Jag vet ju sedan tidigare om att du har endometrios, och bara det är ju en smärtsam sjukdom. Att du dessutom lider av migrän, extremt smärtsam sådan också gör inte ditt liv lättare – din stackare, det måste vara oerhört jobbigt!

  Jag håller alla tummar och tår att dessa injektioner kommer att hjälpa dig, då skulle du åtminstone slippa migränen. Håller givetvis även tummar och tår för att du slipper hängande ögonlock.

  Lycka till imorgon!

  Massa kramar till dig 💗

  1. Åh tusen tusen tack gulligaste Jessica, så himla snällt sagt! ❤

   Jo vi har nog alla våra ryggsäckar som vi inte pratar om högt. Jag är först att erkänna att jag har flera saker som gör vardagen och livet en ordentlig utmaning varenda dag.

   Jag har inte två helt friska barn, jag är själv sjuk på flera sätt, opererats fler ggr än jag snart kan räkna, går i flera tuffa behandlingar plus har en riktigt tuff bakgrund. Nån dag ska allt skrivas ner. Men inte på min skönhetsblogg. Som är tänkt vara my room of my own, som jag skriver. 💕😊

   Dock vägrar jag hålla en helt falsk fasad utåt. Att jag har det perfekta livet. Tror starkt på att det kan hjälpa någon annan om jag berättar lite. Vi är fler! 💖

   Men jag är absolut ödmjuk och tacksam över det jag faktiskt har i mitt liv. Och jag har det riktigt bra till skillnad motför hur det ser ut i världen.

   Men åter till botox. Du som är sjuksköterska Jessica, har inte du hört något om denna behandling? Jag är jätteglad för ditt stöd och alla positiva ord ska du veta! Det värmer verkligen att du tog dig tid att skriva! 😍😍😍

   Hoppas du har det bra, och mår bra, med din fina familj vännen!
   Största kramen till dig! Och tack igen. ❤❤❤

   1. Hoppas att allt har gått bra idag och att alla nåkstick inte var allt för smärtsamma <3

    Jag vet att botox används till en hel del inom sjukvården, men är inte särskilt insatt i det. Att man kunde använda det i detta sammanhang hade jag aning om.

    Du verkar vara en otroligt ödmjuk, varm och fin person – och det är oerhört ledsamt att du drabbats av allt ovanstående.. Man måste vara tillräckligt frisk för att kunna vara sjuk (om du förstår hur jag menar)……. Och tyvärr verkar vissa drabbas hårdare än andra. Jag tror det beror på att de är så mycket starkare än alla andra, för det är inte många som hade klarat av att gå igenom så mycket tråkigheter som vissa måste..

    Styrkekramar och kärlek till dig!

    1. Men åh hjärtligt tack bästa Jessica för alla stöttande och snälla ord!! ❤❤❤

     Jag har kommit hem nu och kan bara ligga ner. Varenda nålstick sved som getingstick och det rann blod både här och var. Jag fick sitta och torka av mig hela tiden. Trodde inte att själva sticken skulle kännas så här mycket. Plus att jag fick värre huvudvärk efteråt.

     Nu tar det 1-2 veckor innan jag känner någon effekt, trodde det skulle vara tidigare. Har fått en hel flaska dyr botox i skallen iaf, haha! Nästan lite absurt och skrattretande över alltihopa! Men jag vill bara veta nu om det hjälper! 😊👍

     Ja, herregud, man ska definitivt vara frisk för att vara sjuk! Som man får fajtas för allt och ibland blir allt bara too much… 😕

     Jag ser upp till dig som är sjuksköterska och valt att hjälpa andra människor! Viktigare yrke finns knappt. Hoppas bara att villkoren på din arbetsplats är ok! Man hör ju så mycket…

     Så otroligt fint sagt av dig, och detsamma till dig fina du! Du är ju alltid så otroligt gullig och omtänksam! ❤

     Kan tänka mig att du själv har en tuff fas i livet, med två små hemma. Det känner nog de flesta föräldrar till, men i olika grad. Du är en fantastisk mamma till dina två fina pojkar! Men tufft är det! Också. 💙

     Nu ska jag vila och försöka bli ”normal” igen! 😉

     Sköt om dig och de dina, och varmaste kramen och en famn full av kärlek till dig Jessica! ❤❤❤

 2. Oj!!! Det där låter verkligen som ett riktigt h-vete rätt ut sagt! Att du orkar?? Jag har en kompis som efter många om och men, och provat precis ALLT, innan hon fick botox mot sin dagliga smärta som var hemsk. Vi har inte jättemycket kontakt, men vet att hon sa efter andra omgången att hon kände en lättnad. Inte blivit smärtfri, men iaf hjälpt.
  Jag säger som Jessica, bra att du vågar berätta, för visst finns det fler människor som går runt och lider i det tysta. Av olika orsaker. Hela denna bild av hur bra allt är, tror jag kan vara en superstor stress för alla att leva upp till. Så heja dig som beskriver detta som det är! Hänger ju ihop lite med en skönhetsblogg, med tanke på hur folk tänker på botox, och hur mycket som används. Men att största delen är faktiskt inom sjukvården borde fler veta.
  Jag lovar också att hålla alla tummar för dig imorgon, lycka till nu!
  Kramar till dig som vågar testa detta också! 🙂

  1. Nämen åh så glad jag blir för ditt svar och värmande ord fina Lena! 💖

   Så du vet nån som har gjort det, spännande! Hon verkar ju iaf ha blivit hjälpt i viss mån! Så jag ska försöka tänka på alla som faktiskt har blivit betydligt bättre iom botoxinjektioner! 😊👍

   Ja jag vet ju om att folk har sina problem som inte gärna vädras öppet, och allt ska nog inte det heller. Men att prata om hälsa tycker jag ändå är viktigt att vi kan göra! Så tack för ditt stöd där! 😍

   Ja hur orkar man?? Man bara gör det. Går upp varje dag och försöker leva så normalt som möjligt. Men visst finns det obeskrivligt jobbiga dagar då och då. 😕

   Tack så mycket för att du kommenterade Lena! Är så glad över allt stöd jag får! 💖

   Varm kram till dig snälla Lena, och hoppas du har det bra! ❤

 3. Ojoj! Ville bara skicka en lyckönskning! Hoppas det ska hjälpa. Jag har inga egna/näras erfarenheter att delge, men minns mig ha läst om personer som upplevt att det har lindrat?

  Sen läste jag både i texten och ditt svar på kommentar ovan, jag har förstått att du har dina kors att bära. Jag har haft min sväng med operationer, otaliga sjukhusbesök och rutinkontroller (och det är ju i viss mån något som kommer att fortsätta, även om det har lugnat ner sig på sista tiden, ta i trä, taiträ, men här och nu är väl där man måste vara). Samtidigt har jag verkligen varit lyckligt lottad i sammanhanget och har ingen som helst rätt eller lust att klaga, det var inte dit jag ville komma. Men det har dröjt sig kvar när du i förbigående nämnt sjukhusbesök/-vistelser. Jag vill inte säga ”jag vet hur det är”, för det vet jag inte alls, men jag vet hur det är att vistas i den miljön och att vara sjuk och utlämnad och skickar en extra varm kram.
  Jag har full förståelse för att du vill hålla detta utanför bloggen, men tror också så mycket på vad du skriver: Alla har sitt, i olika grad, och varför ska vi låtsas att allt är perfekt och lätt? Men för min del är det lättare att prata om andra ryggsäckar än just fysisk sjukdom, jag har varit sparsam med det (av olika skäl). Du får gärna radera kommentaren om det blev för privat, jag vill inte stöka till det i ditt egna rum!

  Lycka till i morgon (idag hann det visst bli) och en varm kram!

  1. Hanna, fina du, inte vill jag radera en så varm och omtänksam kommentar! ❤

   Du vet om hur det känns att vara helt utlämnad och känslan att inte kunna prestera, eller göra allt man vill. Vara nästan ett paket utan namn dessutom. Det går inte att ta bort minnen som vi har med oss. Men jag har precis som du inte skrivit något om mitt innersta privatliv på bloggen. Det vill jag inte heller.

   Men nu kände jag att jag ville berätta en liten del i allt, eftersom jag vet om att vi är många som lider av olika saker. Livet ser ut så här. Dessutom är ju botox kopplat enbart till skönhet för många. 💕

   Tack så hemskt mycket för att du skrev och delade med dig, det känns fint! Hoppas verkligen du själv får leva det liv du vill, utan sjukhusbesök helst! 😊👍❤
   Varmaste kramen till dig! ❤❤❤

 4. Lycka till Lotta!! Det är ju ändå en fantastisk dag idag, en början till något som förhoppningsvis kan hjälpa dig få tillbaka en vardag utan smärtor. Jag vet att en före detta kollega gjorde något liknande med botox mot migrän och att det hjälpte jättebra! Det här var kanske 7 år sedan? Tyvärr är hon inte kvar så jag kan fråga mera. För mig som apotekare är botox i första hand förknippat med läkemedel och inte skönhet. Jag har lämnat ut många förpackningar när jag jobbade på apoteket förr i tiden! Lycka till igen, nålsticken kommer gå finfint! Stor kram

  1. Tack snälla Lilian, det är ju sant det du säger! Idag kanske blir vändningen för just detta tunga i min tillvaro! 😊💕

   Du som är apotekare såg förstås hur många som hämtar ut medlet mot allt annat än skönhetsmedel! Det var lite därför jag skrev detta också.

   Jag greppar om hoppet när du berättar om din kollega, men vet också att jag måste vara realist. Jag får ta en dag i taget och se helt enkelt.

   Haha, ja nålsticken hoppas jag går illa kvickt! 😉👍Tusen tack för att du kommenterade fina du! 😍
   Största kramen! ❤❤❤

 5. Stackare, låter tufft att både lida av svår migrän och endometrios. Hoppas du blir hjälpt av botox. Jag vet flera personer med svår migrän som blivit hjälpta av botox så nu får vi hålla tummarna för dig. Beundransvärt att du orkar blogg och tipsa oss om produkter. Gillar din inlägg om Exuvianceprodukter. Blir sugen att testa deras nya syremask. Gillar peel-offmasken från samma märke som jag använder regelbundet.

  Styrkekramar /Sjuksköterskan

  1. Åh varmt tack för dina fina och omtänksamma ord, snälla Daniella! ❤

   Ja, om du är sjuksköterska så vet du antagligen lite mer än de flesta om vad allt innebär. 😍

   Jag blir jätteglad att du berättar om de personer som du vet blivit hjälpta av botox! Det ger mig lite mer hopp! ❤

   Ja, helt ärligt, så visst är det en svår ekvation att vara så aktiv som man måste vara med en blogg, men det är helt och hållet mitt eget val. Ville fokusera på något annat än det negativa som upptar så otroligt mycket av min tid. Jag blir så tacksam över dina fina ord! 💖

   Exuviance är ju hudvården närmast mitt hjärta, och ansikte (!), så det är extra roligt att skriva om det märket! Som har gjort så mycket för min hud! 😄👌

   Jag utgår ifrån att du också använder en hel del Exuviance, och ja peeloff-masken (Rejuvenating antar jag) är grym!! 💚💚💚 Och Oxygenmasken är ett jättefint tillägg!

   Tack igen Daniella för att du läser och tog dig tid att kommentera! Ha en jättefin söndag!
   Varm kram! ❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *