Chloé parfym – drottningen av rosor

Nu fortsätter jag på mina nya dofter som fått flyttat hit och visar dig en parfym från Chloé som är rosens drottning. Den är inte lika exklusiv i den meningen att den inte går att få tag på i Sverige, som Jo Malone jag skrev om, utan mer för att den passar in i min doftgarderob som jag håller på att bygga upp, som jag började skriva om här.

Chloé Eau de Parfym:

Min första parfym från Chloé
Min första parfym från Chloé

I senaste Kickstidningen som du får hemskickad till dig om du är medlem, så finns artikeln ”skapa din doftgarderob”. Det var rolig läsning nu när jag gör just det! Jag hittade några av mina nykomlingar i den artikeln som jag kommer till. Såg du den artikeln? (Kicks nr 5/2015 s. 21). Deras tips var:

”Dofter sänder ut olika signaler och är accessoaren som fulländar din look. Tänk lika när du väljer doft som när du väljer kläder – efter tillfälle!”

Där tycker jag att de satte huvudet på spiken, helt rätt i min värld. Min nya uppdaterade doftvärld. 🙂

Chloé är rosornas doft, den pudriga, kvinnliga, sensuella doften som inte skriker för att göra sig hörd, utan bara anas som en lätt exklusiv efterdoft när du precis har gått förbi någon. Elegans, exklusiv och eterisk. Tilltalar mig mycket.

Doften är graciös och sublim på ett sätt som jag gillar när jag vill vara diskret men ändå kvinnlig utan att skriva det i pannan. Ja, du anar rätt, det är helt mina egna tankar och ord om doften. Jag spånar och låter mina handleder visa mig vägen medan jag sitter och skriver. Tar en lätt inandning då och då för att försöka fånga Chloé med mina egna ord.

Detta innan jag läser beskrivningarna på nätet, för jag vill försöka sätta ord på min egen doftupplevelse. Träna mig på att prata om dofter! Jag går utanför min egen lilla säkerhetszon här alltså och utmanar mig själv. Så bare with me!

Chloé och mina rosa rosor:

chloe.ros.rosa
Ljuvliga rosor i min trädgård idag en solig höstdag i Stockholm

Chloé eau de parfym är inte någon nyhet. Just denna Chloé Signature har funnits sedan 1975, men nylanserades 2008 och har blivit mycket populär. Frangantica säger så här om doften:

Toppnoter:Freesia, Litchi, Pion

Mellannoter:Liljekonvalj, Ros, Magnolia

Basnoter:Bärnsten, Ceder

Kicks beskriver Chloés alla dofter så här:

Chloé – feminina parfymer

Den är drottningen av alla blommor, den allra mest välkända och mest mysteriska av blommor. Den har alltid varit den råvara som använts av de största parfymörerna, det element som de upprepade gånger vänder sig till för dess karisma och odödliga doftnyanser.

I Chloé-dofternas rosenträdgård avslöjar rosen sig själv i olika former, mer moderna än någonsin. Ett kalejdoskop av pudriga rosor; feminin, frisk och sexig, utvecklad av parfymörerna Michel Almairac och Amandine Marie (Robertet).

Chloé och mina gula rosor:

chloe.gularosor
Fantastiska rosor som blommar nu under hösten i min trädgård

Lite spännande att försöka lära sig mer om dofter, och särskilt när jag får upp två olika beskrivningar på samma parfym. (Letar bra parfymsidor, så hojta gärna om du vet någon!) Min Chloédoft, det finns ju flera varianter från Chloé, beskrivs så här på Kicks, som tar 785 kr för 50 ml (15,70 kr/ml), en dyrgrip. (Jag köpte min billigare på taxfreen):

En unik doft som är feminin, naturlig, sexig och chic. Denna doft tillför sin egen touch och blir därför det nya beroendeframkallande sättet att bära Chloé.

Toppnot: En ädel och ljuv ros

Hjärtnot: De blommiga doftnyanserna hos rosen

Basnot: Rosens sammetslena elegans.

Jag skulle säga att denna doft aldrig går ur tiden. Vilken rosdoft blir omodern? För mig känns den här parfymen som ett fint tillägg till mina andra dofter. Jag har redan haft den på mig några gånger då jag söker just den lite mer klassiska, eleganta men ändå mer försiktiga känslan till skillnad mot de kryddigare och lite tyngre som jag kommer till i mina kommande inlägg.

Chloé och Chloé:

chloe.bag
Min Chloéväska och Chloéparfymen

Chloé eau de parfym passar väldigt fint ihop med min Chloéväska som jag har i min samling av designerväskor, som också sakta men säkert ökar. Det får ta tid, både vad gäller dofter och väskor. De matchar varandra otroligt fint i stilen. Jag är jätteglad över denna Chloé som flyttade hem till mig för ett antal år sen nu.

Jag gör egentligen inte väskan rättvisa här, för den är en guldklimp i min samling. Precis som jag hoppas att parfymen också blir.

chloe.bag.close
Samma färg på de vackra banden som på min väska

Som humanist, litteraturvetare och språklärare, yes of course tänker jag helt nördigt citera Shakespeare, Julia i Romeo och Julia:

Juliet:
”What’s in a name? That which we call a rose
By any other name would smell as sweet.”

Romeo and Juliet (II, ii, 1-2)

Rosens doft, historia och symbolik kommer aldrig att gå ur tiden. Jag hoppas min nya parfym kommer att kännas lika tidlös som ett citat som är ca 350 år gammalt!

Har du doftat på någon av Chloés olika parfymer? Och vad tänker du om rosdoften? Den är som sagt klassisk och elegant, men kan också uppfattas som möjligtvis lite tråkig och aningens damig (och kanske även dammig?) Vi har ju alla olika smak, så låt mig få höra din!

Jag känner mig redan nöjd med denna doft och den kommer att hänga med mig ett bra tag framöver!

Kram Lotta

10 thoughts on “Chloé parfym – drottningen av rosor

 1. Låter spännande: med betoning på att spännande i detta fall mer betyder att den fungerar i vardagen, vilket ju verkligen inte alla parfymer gör!
  Nu har du gjort mig så nyfiken så jag måste sniffa på denna nästa gång jag går förbi Kicks….

  Och egentligen hör den här funderingen mer hemma i föregående inlägg men tänkte göra två flugor på smällen (som min käre man brukar säga…haha…*jättekul*): just läpp-primer var jag ute efter eftersom jag ju tycker att det vore guld om färgen man kletar på sitter aningens längre. Testade för många herrans år sedan Elizabeth Ardens variant som jag tyckte var urdålig…Sedan fick ju Nyx lip-primer pris här nyligen (eller var nominerad…minns inte riktigt) så jag testade den. Det är en penna som inte kostar skjortan. Håller läppstiften längre? Ja, men inte hela dagen. Men lite till. Dock så tycker jag att alla läpp-primers torkar ut läpparna så jag har lite svårt för att använda dem… Nyx är ok men inte varje dag.

  Nu måste det ordnas utfodring till barnen här!

  Kramar!

  1. Ja jag tycker absolut att du ska provsniffa på denna guldklimp nästa gång på Kicks/Åhléns /NK! 😊👍
   Det är en sparsmakad doft med ett fång av rosor i dov pudrig elegans. Så en fördel att tycka om rosor alltså om det inte redan framgått! 🌹🌹🌹
   Läpprimers är inget jag har testat men denna från Guerlain verkar so far inte torka ut läpparna, snarare tvärtom. 😍
   Så jag ska testa den lite oftare nu när det blir kallare för att se om den torkar ut något. Jag har en mycket suddig minnesbild av att ha provat en annan för massa år sen, men får inte fatt i vilken.
   Haha, dessa karlar! 😂 Min man har liknande humor och vrider sig av skratt till sina egna skämt. Det enda roliga är att stå och titta på! 😁
   Ha en skön söndag fina Sofia!
   Största kramen! ❤❤❤

 2. Tack underbara för dena tipset jag älskar rosor aldrig blivit erbjuden att dofta på dena parfym ska imorgon direkt gå till Kicks och dofta på dena .Ha en underbart söndag. Kram

  1. Åh du kommer att älska denna om du tycker om rosor!! ❤ Gå till Kicks och testa, sen talat du om vad du tycker! 😍👍
   Ha en jättefin söndag!
   Stor kram! ❤

 3. Oj så sugen jag blir på denna parfym! Älskar ju rosor i alla varianter, så jag måste oxå provlukta på den här nästa gång på stan!
  Kul att du skriver mer om dofter nu! Jag ser fram emot fler inlägg om det. 🙂

  1. Åh om du älskar rosor så kommer du definitivt att älska denna doft! Eller till största sannolikhet, eftersom den bygger på rosen i hela uppbyggnaden. 🌹🌹🌹

   Kila in på Kicks eller Åhléns och provspraya lite så får vi höra vad ditt betyg blir! 😊👍

   Ha en bra start på veckan bästa Lena!
   Stor kram! ❤

 4. Kul att få läsa lite om andras doftfavoriter. Jag avskyr rosdofter för det mesta så det här är ingen doft för mig helt klart!

  Amber i doftsammanhang översätts ofta felaktigt till bärnsten istället för ambra som det egentligen heter.

  1. Tusen tack Emelie för att du läste och tog dig tid att förklara amber/ambra/bärnsten! Jätteglad att få veta mer om dofter och hur de beskrivs, i vissa fall alltså felaktigt!
   Ja jag förstår att vissa absolut inte klarar av denna doft, för den är rosor!! Till max. Jag måste vara på rätt humör, som med alla dofter och även makeup/kläder för den delen, för att sträcka mig efter Chloe. Men rosorna går hem hos mig! 🌹

   Vore roligt att höra dina topp-tre-dofter! 😊👍

   Ha en bra måndag i kylan!
   Kram! ❤

 5. Denna doften har jag och gillar jättemycket! Brukar välja lite kryddigare dofter men denna är så lättburen och passar i alla sammanhang utan att det blir för mycket. Kvinnlig och feminin. Har inte haft den på ett tag men imorgon tar jag fram den🌹. Kul att du skriver om dofter också!! Kram till dig!

  1. Åh så roligt att höra att du också har Chloe Signature och tycker om den Jenny! 😍👌

   Du beskriver doften precis som jag känner om den. Den är perfekt som elegant men diskret vardagsdoft. 😍🌹

   Tycker absolut din förtjänas att tas fram igen! Roligt att du har samma som jag valde! 😃 Och ja jag försöker iaf att skriva om dofter! 😉

   Ha en jättebra dag fina Jenny!
   Stor kram! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *