Lacqua – det vattenbaserade nagellacket

Jo det är dagens sanning, att L.Y.X. Cosmetics nu tagit fram ett nagellack som är helt vattenbaserat, Lacqua. Jag fick mina naglar lackade på Daisy Beauty Expo 2017 av Tinas dotter Zandra. Tina och Tanja är de stolta ägarna till företaget som lyckats med denna bedrift.

Lacqua
Tina berättar om det hårda arbetet att få igenom produkterna bla hos Kemikalieinspektionen

Det tog sitt tag att få fram en fin produkt men nu kan vi måla naglarna och även tänka miljövänligt och allergifritt. Inte alls dumt. Det finns några andra varianter där ute, och numera även dessa snygga nagellack från Lacqua som jag verkligen gillar.

Lacqua.nagellack
Lacqua finns i många snygga färger

Du kanske såg på Instagram att jag valde röda naglar med en guldchromad ringfingernagel. Efter en vecka satt det fortfarande lika fint. Jag har fått sitta lite på händerna för att inte börja pilla på naglarna, för det är nämligen så lacket tas bort.

~Dagens beautyflash: Ett väldigt fint brev i postlådan gjorde min dag, tack A!

Lacqua.lack
Mina Lacqua jag fick med mig hem, varav det röda är samma som jag testade på Expot

Det blev några små chip här och var sista dagarna i mitt röda lack Darling, så efter en vecka testade jag att ta bort lacket enligt instruktionen. Man pillar bort, ja härligt!, nagellacket med bara fingrarna. Drar av det för hand. Jätteenkelt! Jag trodde det skulle vara svårare men så fort du får upp en kant så följer hela lacket med. Inga borttagningsmedel alls behövs.

Lacqua.Naglar
Åh älskar att pilla och här gick det riktigt bra att skala av lacket

Lacqua ska sitta fint i ungefär några dagar upp till 3 veckor enligt tjejerna, men det beror på underlaget. Detta är väldigt viktigt. Du får inte har någon som helst olja eller annat på naglarna innan du lackar med Lacqua. Därför behöver du ett litet slipblock som snällt slipar nagelplattan ren före manikyren och en borste att få bort alla småpartiklar.

Lacqua.kit
Allt du behöver för att få snygga naglar med Lacqua

Du börjar med att lägga ett underlack. Sedan fortsätter du med önskad färg av Lacqua. Vänta någon minut mellan lagren så vattnet hinner dunsta. Måla två lager färg och lägg sedan på överlacket som är samma som underlacket. Väldigt smidigt och enkelt. Det tar ca 3 minuter att torka, och under närmsta halvtimmen bör du inte göra något med händerna som kan stöta i lacket. Sen har du snygga naglar i alla fall i en vecka.

Jag lackar mina naglar varje helg och Lacqua verkar fullt likartat i kvalitet som mina vanliga nagellack. Det härliga med Lacqua är att jag vet att det är vattenbaserat, inte behöver kemikalier för att få bort och är snällt mot naglarna. Det ska stärka nageln och ge fukt. Så ett klokt val att göra både för naturen och mina naglar.

Lacqua.vatten
Mycket prat om hållbarhet i stort på Expot

Vad tror du? Är ett vattenbaserat nagellack som Lacqua något för dig? Jag gillar starkt och ska testa det ljusrosa nästa gång! Du hittar Lacqua exklusivt på Åhléns för 129 kr styck, även på deras webshop.

Kram Lotta

2 thoughts on “Lacqua – det vattenbaserade nagellacket

  1. Så roligt koncept med vattenbaserat nagellack! Jag antar att det inte luktar så mycket som när man lackar i vanliga fall. Ska kika på Åhléns!
    Trevlig helg!

    1. Ja visst är det Maria! 😊👍 Så otroligt bra på många sätt tycker jag. Även att det inte blir massa luktande ångor när man målar naglarna. Det är bara en bonus tycker jag. Miljöaspekten är stor! Kolla på Åhléns nästa gång, många snygga färger!
      Trevlig helg till dig också! Kram! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *