Spirulina Face Mask från Maria Åkerberg

Spirulina har jag ett dubbelt förhållande till. Superfood, som jag först åt på underbara Varbergs Kurort och insåg att detta kan jag ju inte leva utan. Så tog semestern på spa slut och jag kom hem med det illgröna pulvret från havsalger. Det  smakade ju pyton hur jag än använde det, mycket speciell smak. Nej, denna superfood passar kanske bättre i hudvård? Har du smakat?

spirulina,face,mask
Fina Maria Åkerberg har släppt en lermask med spirulina

Maria Åkerberg* har nyligen släppt en ansiktsmask med just spirulina och vit lera. Jag fick hem ett arbetsprov och var något skeptisk eftersom jag förväntade mig en mindre trevlig doft av spirulina. Det är dessutom en lermask, vilket jag inte heller är så förtjust i då jag är lat och inte gillar när den stelnar och är halvt omöjligt att tvätta bort.

Där slutar mina första förevändningar not Maria Åkerbergs Face Mask Spirulina*. Jag har använt den flera gånger nu, och det räcker för att kunna tala om för dig vad jag tycker den gör med min hud. Priset ligger  på plånboksvänliga 249 kr/50 gr (4,98 kr/gr)

Dagens beautyflash: Tre timmar i en taxi i gårdagens snökaos för att komma hem, tack för enda lediga bilen i city! Jag tog mig hem med tapper chaufför.

Masken ska passa alla hudtyper (vilket jag ofta är tveksam till) då spirulina ska vara superfood även till huden. Vit lera ska lugna röd hud och vara bra mot ytliga blodkärl, som jag har lite vid näsvingar och lite på kinder. Masken är rik på betakaroten och antioxidanter och ska balansera huden.

Jag får direkt känslan av en något stramande hud efter att haft masken på i ca en halvtimme. Där gillar jag känslan av att min t-zon blir renare och stramar upp porerna. Så den reglerar min blandhy i t-zonen riktigt bra. Doften på masken är väldigt trevlig och mild. Riktigt tilltalande, phew! Man blir lite alg-grön av masken innan du tvättar av den när den stelnat.

spirulina.mask
Superfood för din hud med grön spirulina

Jag som alltid dras med yttorrhet har typ hundra fuktmasker i skåpen. Face Mask Spirulina* ska även återfukta min hud samtidigt som den funkar bra i min t-zon. Hur funkar det? Tja, jag har inte sett eller känt av några av just de säljlöftena ännu.

Huden känns len, riktigt ren och fin efteråt, men jag behöver mer fukt än så här. Jag undrar om den verkligen lugnar en känslig hud när den är så aktiv som lermask. Det får någon med mer känslighet gärna svara på!

En passus – Efter en avtvättning av masken så lade jag direkt ett vitamin C-serum, hyllade Tri Vita C30*, och då var det första gången det sved till lite men det gick över efter bara sekunder, Tror serumet från Dermaceutic* är för aktivt när jag nyligen peelat och lagt mask innan detta serum lades på. Direkt på en ordentligt rengjord hud blev det lite too much. (Mer om Tri Vita C30 i eget inlägg, men jaaaa den funkar!)

Jag kommer att använda masken med spirulina till multimaskande, med mer fukt på vissa delar på ansiktet och denna i t-zonen. Den går hem hos mig trots ingen fullpott. Jag tycker du som har blandhy absolut ska testa, men riktigt känsliga ska ta det lite lugnt och testa lite i taget tror jag. Trots att den rekommenderas till känslig hud.

Har du hunnit testa Face Mask Spirulina* från Maria Åkerberg ännu? Det är en fin ekologisk mask som blir ett bra komplement i min mask-garderob, där få lermasker finns. Maria Åkerberg* gillar jag överlag så jag blev glad att denna får komma väl till pass.

Blir du sugen på denna mask? Går lermasker hem hos dig? Multimaskar du något?

P.S. Har teknikstrul och skriver från lånedator, jobbar på problemet, även med min kamera. D.S.

Kram Lotta

*innehållet innehåller annonslänkar

9 thoughts on “Spirulina Face Mask från Maria Åkerberg

 1. Du kan ju gissa två gånger vem som bara läste texten där det stod lugnande 😉 jäkla korkboll rent ut sagt är vad jag är. Först kändes den nästan lite kylande på och huden blev fin. Meeeeeeeen nästa dag så var det roliga slut. Röd rödare rödaste 😱 skulle givetvis bara lagt den i T zonen men inte Mona inte. Så nu är det fukt fukt fukt och lugnande hudvård som gäller. En rosacea hud måste tänka sig för när man är inne i ett dåligt skov.
  52 år och inte lärt mig ännu 😂😂😂😂
  Stora kramen till min fina vän 💕💕💕

  1. Oh noooo!!! 😕 Så denna mask funkar inte för alla alltså, misstänkte det. Så himla synd! Men vid ett bättre läge kanske den funkar! Visst lämnar den en fin och skön känsla, och jag blev glad över att se ”mindre” porer. Sköt om dig och din bråkiga hud nu fina Mona!
   Massa kramar från vintrigt Stockholm! ❤️❤️❤️

 2. Jag använder i perioder PUKKA Clean Green. 1 tsk som jag rör ut i 1 glas äppeljuice. Då blir inte ”superfood” smaken så väldigt påtaglig 😉 Smartast är väl att ha det i en smoothie =)
  Kul att läsa om hur du upplevde Spirulina masken. Men hade du på den i nästa 30 minuter !!??
  Jag har bara testat den ett par gånger ännu så jag tänkte köra några omgångar till innan jag ger mig på ett utlåtande =)
  kram, Jeanette

  1. Åh tack för tips att gömma den speciella smaken av spirulina! Ja jag har masken på i ca 20-30 min. Enligt de själva gäller 20min. Roligt att höra vad din åsikt är om denna mask! Jag gillar nästan inga lermasker, men denna ligger bra till! 😊👍
   Ha en härlig kväll Jeanette! Kram! ❤️

 3. Jag köpte denna i veckan och har testat.
  Jag har känslig torr hud med små porer och är jämt torr, arbetar dessutom i speciell miljö med torr luft och tryckskillnader (kärnkraftverk). Så min hud kräver mycket pyssel och omvårdnad för att må bra.
  Jag har god erfarenhet av lermask, speciellt Elemis lavender clay mask tror jag den heter, som egentligen är för fet hy men när jag frågade på Skincity om varför den fungerade så bra på torr hy sa dom att det kunde vara lavendeln.
  MÅ spirulina mask lät jag sitta på i 10 minuter pga tidsbrist. Jag upplever ofta att masker fungerar väldigt bra även med kortare tid. Jag upplevde den som djuprengörande men kände även att den nog var ganska kraftfull så jag drog på med rejält med fukt direkt efter (Sisley essential lotion och Vespera serum plus PTR cucumber dagkräm).
  Fick en lätt lätt rodnad i huden och såg inte speciellt snygg ut men huden kändes ändå väldigt mjuk. Men två dagar senare kom wow-effekten!😍
  Huden är otroligt mjuk, plumpad, hudtonen påfallande jämn, kinderna rosiga, kort sagt en av de bästa effekter jag sett av en mask!
  Mitt råd är : ha den inte för länge, följ upp med fukt och invänta en grym effekt som håller i sig! ☺

  1. Jätteroligt att höra dina reflektioner och erfarenheter du har Eva av denna mask från MÅ! Och även Elemis som jag också gillar. 😊👍

   Jag ska ta ditt råd bokstavligen och se vad som händer med kortare tid, fuktboosta ännu mer och invänta mitt wow!!! Låter ju fantastiskt bra effekt för dig som jag gärna vill uppleva jag med! 😍

   Men den gör alltså så du reagerar, att den är så pass aktiv. Ändå kan du ha den, superbra! Roligt att du hittat ditt eget sätt Eva, det är alltid det som gäller, vårt eget sätt av ta hand om huden! All hudvård är ju högst individuell. 😍

   Tack för bra tips, ha en mysig kväll! Många kramar till dig Eva! ❤️

    1. Varsågod!
     Obs att jag använder Sisley essential lotion innan serumet, har du någon liknande produkt så testa gärna att göra så.
     Så gör jag även till vardags.
     Som sagt en av de bästa masker jag testat med fantastiskt resultat som håller i sig, men på med fukt direkt efter.
     Ha en fin lördag! ☺

     1. Tack så jättemycket för ovärderliga tips! ❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *