Räddarna i nöden efter Biologique Recherche

Nu vill jag berätta för dig hur mitt första hudkaos, och förhoppningsvis sista!, gick till här i våras. Jag var verkligen supersugen på Biologique Recherche* när den släpptes på Skincity*. Märket finns ju annars bara i Stockholm på en enda hudvårdssalong, Revivekliniken dit jag aldrig varit. Jag konsulterade med hudterapeuter på Skincity om vilken produkt jag skulle börja med. Svaret blev deras ansiktsvatten som också har en peelingeffekt. Jag tänkte först på P50W* då jag är något känslig, men ville också få snabba resultat och vi kom fram till att jag kunde köra på P50V* som jobbar på antiage. Bad decision. Varför alltid ha så bråttom?? Nåja.

En liten min av Biologique Recherche P50W
En liten mini av Biologique Recherche P50W

Allt bra och superpeppad startade jag. Jag gjorde efter reglernas alla konster och spädde ut produkten med vatten på bomullsrondell innan jag svepte den över ansiktet på kvällen. Första veckan gick fint, men under den senare delen av andra veckan hände något. Vid detta laget trodde jag givetvis att jag tålde behandlingen bra. Så out of the blue fick jag jordens reaktion! Whaaat???

Under hela mitt liv har jag aldrig varit med om en så stark och häftig reaktion i huden som jag nu fick uppleva. Gissa om jag fick stora skälvan? Kastade mig i panik på kära bästa Skincity-Elin på telefonen och vi var båda väldigt brydda hur detta dels kom så sent och dels hur otrolig kraftig reaktion som plötslig bara fanns där från en dag till en annan. Jag hade inga andra nya produkter så detta berodde absolut på Biologique Recherche. Fler rådfrågades och var det något jag var allergisk emot tro? Gåtan är inte löst tyvärr. Så hur skulle jag göra nu då ?!

Elin skickade hem en liten mini på P50W, men det var inte läge att testa nånting alls just då. Hela ansiktet, mest i panna och på kinderna var täckta av små ilskna röda prickar och som små linjer. Som om nån hade målat små streck med en röd tuschpenna. Precis överallt. Jag kunde inte ens täcka allt med foundation. Nu kanske du fattar vidden av min oro. (Här vore ju ett horribelt foto vara på sin plats, men så tänkte jag inte i min panik.)

Självfallet slutade jag illa kvickt med P50V och gick tillbaka till den mest lugna och basala behandlingen av huden jag kunde komma på. Det blev en trio av riktigt fina produkter. Jag är ju som jag är och vill testa allt, men satt faktiskt på händerna och använde bara tre produkter under fyra veckor, förstå den du? Jag valde utifrån det jag visste min hud gillade. Ett serum, en 24-h kräm och en annan dagkräm med spf 50.

Biologique.recherche
Den utmärkta trion efter Biologique Recherche-fiaskot

Jag tackar gudarna för det underbara reparerande serumet från Kerstin Florian Berry Plus Repair Serum*, den skyddande och återuppbyggande La Prairie Cellular Swiss UV Protection SPF 50* och ACASIA Skincare 24h Repair creme som bland annat jobbar stärkande på hudbarriären. Dessa har varit mina enda produkter som jag använt dag- och kvällstid. Utöver mildaste rengöringen och någon enstaka fuktmask, riktigt restriktiv allmänt. Denna trio passar min hud så bra och är både lugnande och återuppbyggande. Älskar dem! Jag använder fortfarande produkterna men med lite mer uppbackning. Fast inget nytt nu!

ACASIA
Redan en favorit för nästan ett halvår sedan när denna goding släpptes på marknaden, nya serien ACASIA Skincare av bästa finaste AnnaKarin Wahlberg

~Dagens beautyflash: Nya upplevelser ger mer än alla produkter i världen. Ibland får man sitta lugnt i båten bara.

biologique.recherche
Kerstin Florians underbara serum som jag bara har en liten skvätt kvar av, gulp!

Fyra hela veckor tog det innan min hud såg normal ut igen, ja fyyyra veckor, och jag hade nästan inget tålamod kvar. Till slut läkte huden av sig själv och med hjälp av de tre produkter jag använt. Och till saken hör att jag just nu har en mycket finare hy än vanligt. Ingen yttorrhet kvar, vilket är riktigt ovanligt och en jämn och fin hud. Så läxan jag fick av detta tror jag är att jag stressar min hud lite för ofta och mycket, och ska egentligen ta det mycket lugnare än vad jag gör med min hudvård. Lite färre aktiva produkter och lite mindre testande av nytt jämt. För detta vill jag inte uppleva igen!

La.Prairie
Den lyxiga dagkrämen från La Prairie är fantastisk med sin höga solfaktor som inte märks på huden, så fjäderlätt

Jag vet att flera har fått jättefina resultat med Biologique Recherche så visst är det lockande att så småningom testa lite med P50W, men det får vänta. Jag är glad att höra att du fina Eva som kommenterat här tidigare om just detta har fått den bästa hyn ever av detta märke, så jag vill absolut inte skrämma bort någon. Ta det bara lugnt och följ alla råd! Jag önskar att detta märke skulle vara The One för mig med!

Har du någonsin varit med om något liknande? Testat nåt från Biologique Recherche?

Kram Lotta

*inlägget innehåller annonslänkar

8 thoughts on “Räddarna i nöden efter Biologique Recherche

 1. Hej fina du! ☺
  Så himla tråkigt att du fick denna kraftiga reaktion!
  Och att det höll i sig så länge!
  Jag har som sagt fått ett fantastiskt resultat med BR som jag skrivit om innan. Har torr känslig hud som regerar lätt. Duschar/tvättar mig ofta pga sportande och mitt arbete på kärnkraftverk som ofta innefattar speciella miljöer som frestar på; värme, tryckskillnader osv. Men med BR är huden lugn, jämn och har ett härligt glow. Använder bara tre produkter, P50w, serum och kräm. P50w bara 2-3 ggr/v.
  För mig är det inget som kommer i närheten av detta märket. Men hudvård är väldigt individuellt.
  Franska märken brukar passa mig generellt: Codage t ex. Men BR är bäst!
  Jag har fått reaktioner av Emma S, Versos ögonkräm som är hyllad av många, samt allt som innehåller retinol.
  Så skönt att du är bättre nu!
  Kramar från Eva❤
  PS! Ett märke som också passat mig bra och är svenskt: L:a Bruket. Även Dermalogica fungerar alltid och har alltid gjort. Men sedan BR kom till Sverige har jag använt det pga den goda effekten.

  1. Jag kan inte annat än vara avis på dig och fina hy med BR! 😉 Jag har inte helt släppt tanken på att testa igen men med mildare produkter, men just nu nada mas!
   Å andra sidan verkar du vara mer känslig och reaktiv än jag och det är jag verkligen inte avis på din stackare! Jag har aldrig reagerat nämnvärt på något annat under alla år, så ska inte klaga! 😊 Har tex Verso som ögonkräm ovanpå mitt ögonserum från La Prairie och det funkar bra!
   Kul att höra vad du testat och gillat! Speciellt svenskt tycker jag känns särskilt roligt! 👍Men är man fransk finsmakare så är man! 😉
   Ha en härlig dag Eva! Skickar massa varma och soliga kramar till dig! ❤

 2. Jag testade P50 och min hud reagerade på den också efteråt någon vecka. Gick bra ett tag men sedan fick jag stora röda, torra och svullna utslag här och var.

  1. Oh no, du också? Va trist!! 😣 Märkligt att det dök upp på dig under andra veckan precis som för mig. Men jag hoppas din hy återhämtade sig fort! Tråkigt när man har höga förväntningar.
   Kram till dig! ❤

 3. Hej!
  Vad skönt att det ordnade sig till slut och att huden nu är i balans igen. Så ledsen för din skull men tacksam för att du delar med dig. Det mesta man läser om är ju hur bra produkterna är, men ibland blir det ju fel. Själv upplever jag att min hy blivit mer känslig och jag vågar tyvärr inte prova så mycket som jag skulle vilja. Ha en skön sommardag! Kram

  1. Hej Jenny! Tack för dina fina ord! Det är ju inte alltid allt nytt och fantastiskt passar alla. Och kanske inte i en viss period med hudens tillstånd. Jag kan bara beskriva hur det är för mig. Fast jag som sagt vet flera som älskar BR.
   Tråkigt att höra att din hud blivit känsligare. Hoppas det är en tillfällig period bara. Det är lite svårt att veta vad man kan använda och inte då. Såna gånger får man gå på säkra kort helt enkelt. Ingen tanke på att testa nytt i alla fall!
   Ha en superfin start på midsommarveckan!
   Många kramar till dig! ❤

 4. Jag lider med dig. Är också nyfiken på Biologique Recherche, ett märke som jag förknippar med chica fransyskor på 1960-talet, sådan som jag själv hade velat vara 😉 Älskar produkter med krut i, men min Rosacea triggades igång av just sådana produkter, så du gör så klokt i att stanna upp och vårda dig mer ömt! Jag är nyfiken på Kerstin Florian, både på serumet du här skriver om och på den Body Oil du skrev om senast på Instagram. Just nu använder jag Decleor och det är ju ett liknande märke!

  Ha en fin midsommar! Kram!

  1. Tack snälla Thessa! 😍 Ja jag är också rädd att jag ska få rosacea då min mor och mormor har det. Så du fick det pga för aktiva produkter? Fy din stackare!! 😓
   Decleor är alltid Decleor, äkta spamärke som har många fina stjärnor. Kul att du har hittat ditt hudvårdsmärke där. Även Kerstin Florian som också finns på många spa och salonger är väldigt trevligt. Roligt att du uppskattar mina ord om dem! Ska se om jag kan skriva lite mer framöver! 😊
   Ha en jättefin midsommar du också! Kramar till dig! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *