Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer

Exuviance har nu släppt den första av tre nya produkter som kommer i höst – Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer spf 25. Det är en dagkräm som med fördel används ihop med serumet OptiLight som jobbar på pigmenteringar. På pressvisningen i slutet av september på Selma Spa Clarion Sign Hotel i Stockholm så berättade dr Margaretha From om den nya dagkrämen.

OptiLight  All-Over Dark Spot Minimizer spf 25:

optilight.exuviance
Den nyaste dagkrämen från Exuviance, Opi Light All-Over Dark Spot Minimizer spf 25, längst namn vinner! ;)

Exuviance OptiLight-dagkrämen kompletterar serumet OptiLight Essential 6 serum som arbetar mycket aktivt för att bleka pigmenteringar på huden, framför allt i ansiktet men också på dekolletaget och händerna där det lätt uppkommer bruna fläckar pga solens strålar.

OptiLight dagkräm ska vara förlängningen av din pigmenterings-eliminering (mitt ord!) och ge extra skjuts på vägen till en jämn och fin hudton. Den kostar 549 kr för 40 gr (13,70 kr/gr).

OptiLight dagkräm med spf 25:

optilight.exuviance
Min nya dagkräm i OptiLight-serien från Exuviance

OptiLight innehåller det blekande ämnet B-resorcinol, och gurkmeja, som bryter ner pigmentfläckarna. Den påverkar melaninsyntesen som även ska minska uppkomsten av nya pigmenteringar. Flera aktiva ingredienser gör alltså så att pigmenteringar både bleks och förhindrar att fler uppkommer.

Skincity beskriver dagkrämen så här (alla direktlänkar går till Skincity):

Den här effektiva dagcremen med SPF ingår i OptiLight-serien. Den arbetar aktivt för att minimera en ojämn hudton samtidigt som den förebygger uppkomsten av nya fläckar. Med skonsam exfoliering och verksamma ingredienser hjälper cremen till att göra befintliga pigmentfläckar mindre framträdande.

Innehåll

 • NeoGlukosamin exfolierar varsamt och bryter upp pigmentsamlingar i huden samtidigt som rynkor och linjer minimeras.

 • B-Resorcinol och extrakt av gurkmeja bidrar till att minska intesiteten hos befintliga fläckar och förebygger uppkomsten av nya.

 • Vitamin E och Druvkärneextrakt har en antioxidant-effekt.

 • Paraben-, olje- och parfymfri.

Exuviance OptiLight dagkräm:

exuviance.optilightallover
Perfekt med dagkräm i tubform, hygieniskt och praktiskt.

För att förstärka den blekande processen rekommenderade Margaretha att man går på peelings på en Exuviance-salong och även använder Exuviance C-vitamin pulver, Vitamin C+ Antiaging Booster, som man kan tillsätta i sin nattkräm eller serum. Den har jag och det är en otroligt dryg produkt som aldrig verkar ta slut! Perfekt.

~Dagens beautyflash: Tre fina tjejer gjorde min soliga dag speciell!

Margaretha är överläkare på Karolinska sjukhuset sedan 1986 och jobbar även med estetisk kirurgi på en privatklinik på Riddargatan i Stockholm. Så det var mycket intressant att lyssna till hennes expertis. Hon beskrev att vi alla har olika ”solkonton”, beroende på arv, rökning, livsstil och hur du solar/har solat. Det avgör om du har hög risk för hudcancer. Det har ju dessvärre ökat enormt. Men vi börjar bli mer medvetna nu och skyddar oss lite bättre.

exuviance.dagcreme
Jätteskön formula som fint går in i huden

För att visa hur solens UVA-strålar påverkar oss även genom en glasruta, som många tror vi är skyddade av, så visade Margaretha bilden på lastbilschauffören som har suttit med sin vänstra ansiktshalva mot solen i 28 år. Bilden som snurrat runt i sociala medier i perioder är mycket talande:

exuviance.uva
Titta på mannens högra sida i bild. Tänk vad UVA-strålningen gör! (Bilden är envist liggande, sorry, ska kolla igen!)

Jag har sedan tidigare OptiLight-serumet och C-vitaminpulvret som jag kör med periodvis då jag har en envis liten rackare till pigmentfläck på ena kinden. Den kikar alltid fram efter sommaren trots solförbud och spf. Produkterna funkar bra för mig och jag tycker att den bleknar mer och mer. Men jag får inte bort den helt. Nu är den så liten så den inte stör mig, annars berättade Margaretha att man kan ta laser till hjälp.

Nu har jag hunnit känna på denna nya dagkräm i ett par veckor ungefär, så det är alldeles för tidigt att ge ett uttalande om effekten. Känslan på huden är skön, jag får bra med fukt och den funkar utmärkt för mig som dagkräm ovanpå OptiLight-serumet alternativt Collagenserumet som jag också har. Vesperan har jag oftast bara till natten då jag tycker den blir lite klistrig, då ihop med en nattkräm som jag blandar C-vitaminpulvret i.

exuviance.clarionsign
Exuviance är min hudvårdrutin sedan flera år nu. Effektiv, prisvärd och ger mig klarare hy med lyster.

Jag ska göra ett nytt inlägg om min uppdaterade hudvårdsrutin snart, så du kan se vad jag använder just nu. Jag har använt Exuviance i närmare 3 år snart och jag har faktiskt inte bytt serie än, även om jag sneglat tusen gånger! Jamen du vet ju, så mycket spännande som finns!

Exuviance är perfekt för min hudtyp, blandhy, lite känslig tunn hud och yttorr. Med tillägg av diverse andra specialprodukter som gör livet roligare. En mild syraserie (tål ej mer) som ger mig fin lyster, klarhet och som tog bort mina knottror i pannan (inkapslingar) direkt faktiskt. Inte så glammig kanske, men så länge jag ser resultat så är jag glad. Och kul med dessa nyheter!

Är du nyfiken på någon av Exuviance nya produkter? (Fler inlägg kommer!) Denna blekande dagkräm? Eller deras nya uppdaterade foundation som är på ingång strax? Den nya ansiktsmasken Bionic Oxygen Facial som är sist ut låter spännande!

Kram Lotta

10 thoughts on “Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer

 1. Mycket intressant läsning, denna kräm kommer definitivt flytta in i mitt badrumsskåp, det är en sak som är säker iallafall. Jag är mycket intresserad utav de kommande två produkterna också:)

  Kramar

  1. Men så roligt att höra Jessica! 🙂 Jag misstänkte att du skulle vara intresserad av denna dagkräm och förstås den nya basen som vi redan pratat om. Men inte helt hundra på hur aktivt du vill jobba på pigmenteringar. Jag tror detta blir en superkombo, OpitLight-serum med OptiLight-dagkräm, plus boosta med det stabiliserade c-vitaminet som gör huden klar och ren. Jag är taggad och tänker köra hårt på den bleknade looken i höst! 😉

   Kan knappt vänta på släppet av foundation och masken, för de är ju så bra! Ska testa ännu mer så jag vet precis vad jag gillar och inte (??) när de kommer ut om några veckor resp någon månad! Kul med nytt från Exuviance, finally! Det är ju lite baksidan av detta märke också, att det inte händer jättemycket på produktfronten. Men det som finns är effektivt och bra tycker jag.

   Sov gott!
   Kram till dig! <3

 2. Låter som en spännande kräm. Har ju själv aldrig helt fastnat för märket tyvärr men skulle va kul o prova igen 😊

  1. Ja jag tycker det är roligt att det kommer nytt, och denna dagkräm som kompletterar serumet så bra! 😍👍

   Jag tror jag förstår din känsla med Exuviance, men man får ju iaf resultat med, även om Neostrata är snäppet vassare har jag förstått! 😉

   Ha en jättefin helg Linda!
   Stor kram! ❤❤❤

 3. Jag använder ju Exuviance, och har gjort till och från i många år, även om jag faktiskt funderar på att byta märke nu när produkterna börjar ta slut. Men det tar lite emot! Man vet vad man har osv. Men jag måste säga att en av grejerna jag gillar med märket är att det inte finns en hel uppsjö av produkter att välja mellan! Jag har blivit lite stressad bara av den förra omgången… Kanske lite avigt, men jag gillar att man inte måste känna att man ska äga en hel armada av produkter (fritt val såklart, men ha-begäret finns ju där och motståndskraften är svag tyvärr… svagare än vad plånboken är stark i varje fall!) Eller behöva lägga en massa tid och funderingar på att bestämma sig för vilken kombination man vill ha. Jag är en sån velpotta så för mig är det bra att inte ha för många valmöjligheter 🙂

  1. Jag tror jag förstår vad du menar Hanna! Och jag håller helt med dig om att de allra flesta märken har typ tio serier eller olika produktlinjer i desperat hopp om att tillgodogöra behovet hos alla kunder! Istället för att hålla ett par tre serier och vara riktigt bra på dessa. 😊👍
   Jag saknar inte något på rak arm från Exuviance, men nu när OptiLight- dagkrämen kom så tycker jag att den är ett bra komplement till OptiLight- serumet om man har envisa pigmenteringar. Och en uppdaterad foundation känns kul. Ansiktsmasken tycker jag också om, Exuviance har ju inte jättemånga som sagt. 😉
   Men om du ska byta, vilket håll har du sneglat åt då? Starkare syraprodukter, eller nåt helt annat? Vad har du för hudtyp? 💕
   Jag har såklart tänkt på det jag med, tusen gånger, men när jag bunkrade upp sist tänkte jag att jag kör till dessa tar slut, och jag köpte mycket! 😃
   Vore kul att höra om du byter ifrån den säkra sidan till nåt annat! 😊
   Ha en jätteskön helg Hanna!
   Kram! ❤

   1. Oj, jag glömde helt att svara! Jag har funderat på PC. Har fått bra resultat mot mina envisa inkasplingar med deras bha-liquid, som jag fick dispens från Skincity att testa tillsammans med Exuviance. Redan då tyckte någon av hudterapeuterna som jag hade kontakt med att det kunde vara idé att byta helt till PC, men jag gillar ju Exuviance egentligen och ville se hur deras Age Reverse-serie var, den hade jag inte testat förut då.
    Så å ena sidan gillar jag ju Exuviance och syror. Å andra sidan har jag väl inte känt ”wow” med Age Reverse-serien (men har i och för sig kört väldigt basic, bara vesperan som serum och så dagkrämen, hydrafirm och ögonkrämen som daglig rutin) även om den har funkat helt okej.
    Sen har ju PC väldigt prisvärda produkter och det är förstås ett plus. Å andra sidan finns det så vansinnigt många att välja mellan, och det gillar jag ju inte riktigt då… Det känns som att man måste ha en hel radda (vill inte tappa mina syror) och då kanske det inte blir så himla billigt i slutänden trots allt. Det här larmet om cykliska silikoner gjorde att jag blev lite mindre sugen också. Inte för att jag är typen som reagerar på alla larm som dyker upp, och sådana finns ju i en del av Exuviances produkter också, men det känns ju inte som ett plus i varje fall. Ja, du hör – vilket velande!

    Jag har torr och lite känslig hy, även om jag sällan reagerar på produkter i sig. Också ganska tunn tror jag – en såndär ljus ”porslinshy” som du också verkar ha. Och så då dessa märkliga inkapslingar då, som inte är finnar utan någon slags inkasplingar som ibland går att klämma, ibland inte. De dök upp för något år sen och det är först med bha-liquiden som jag lyckats att nästan få bukt med dem. (eller om det då är liquiden i kombination med exuviance och syrorna i övrigt…? det vet man ju aldrig.)

    Jag har några pigmenteringar och har funderat på Optilight tidigare, men tycker inte att jag har hört så gott om serumet i alla fall? Vad jag själv märker är att Exuviances vanliga produkter brukar bleka ner mina pigmenteringar och jämna ut hudtonen ganska bra när sommaren är slut. Fast visst kunde det bli ännu bättre! Sen dyker de ju tyvärr upp på sommaren igen hur mycket jag än använder spf och solhatt, så det känns som en dragkamp man får acceptera. Spännande att höra hur du upplever resultatet med krämen!

    Ja, sen är jag förstås alltid nyfiken på Neostrata, men kommer liksom aldrig till skott eftersom man inte kan beställa produkterna på nätet… Tänker att det måste vara som Exuviance fast ännu bättre.

    Oj, vad långt det blev nu! Orden far lätt i väg när man sitter ensam vaken i mörkret, här vindlade de iväg åt alla möjliga håll märker jag. Kvällskram till dig!

    1. Oj, det är som att läsa precis mina egna funderingar! Både vad gäller Exuviance, Age Reverse, alla valen hos PC och att Exuviance bleker i sig, även utan OptiLight. 😍😍😍

     Ja vi verkar ha liknande hy, men jag kommer inte att byta över till PC, så om du gör det så får du hemskt gärna berätta! 😃👍

     Det som skiljer vår hud åt är att inkapslingarna på pannan gav med sig väldigt fort för mig när jag började med Exuviance. Så ingen starkare syra behövs egentligen för min del. Och har sällan orenheter. Men är ju förstås nyfiken som sagt…! 😉

     Ha en fin tisdag Hanna! Och tack för svaret!
     Stor kram! ❤

     1. Oj, vad lustigt att höra att vi tänker så lika! Om mitt velande slutar med ett byte av märke (jag har ju inte ens riktigt gillat pc-proverna jag har fått med skincity… men, tja, man ska väl ge saker mer tid) lovar jag att berätta, det dyker säkert upp något tillfälle här på bloggen!

      Orenheter har jag också väldigt sällan, har knappt haft en finne i mitt liv, inte ens som tonåring. För mig är det talg som kapslas in (fräscht…). De försvinner inte av sig själva, som finnar eller kvisslor, utan lyckas jag inte klämma hål på dem och få ut talget blir de bara större. Jag kan också få någon kvissla som först verkar vara en finne, men som aldrig mognar/lägger sig, utan blir just en inkapsling. Så jäkla konstigt, ingen hudterapeut har någonsin kunnat ge mig ett bra svar på detta handlar om. Alltså: man klämmer i panik, mot bättre vetande, och ja, det blir ju inte huden snygg av direkt. Alltid röda fläckar, något på läkning, oftast något inflammerat… Jag som tidigare hade sådär löjligt perfekt hy hamnade i ett läge där jag inte visade mig utan concealer och foundation (förmodligen extra chockartat när man varit så skonad). Så där har det faktiskt blivit rejäl skillnad. Det får jag i alla fall ge PC 🙂 Nå, nu blev det mycket om inkapslingar också, mitt största i-landsproblem när det gäller hudvård de senaste åren.
      Ha det fint du med och kram!

     2. Haha, inkapslingar kan vara ett mycket populärt ämne på en beautyblogg! 😉 Men mina, till skillnad från dina, och före Exuviance, var som små knottror över hela pannan. Ville bara dra naglarna över pannan och dra med mig allihop! Som små hårda miniplitor. Och samma för mig, ingen hudterapeut hade nånsin nåt att komma med, lustigt!! 😕

      Men nu är vi åtminstone inkapslingsfria! 😂👍, och har det rätt bra. Men det kan ju alltid bli ännu bättre! Eller…?? 😍

      Ha en jättefin dag Hanna!
      Kram till dig! ❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *