Exuviance min hudvårdsrutin del 2

Då tar jag vid där jag slutade igår med mina Exuviance, och fortsätter att visa upp vad jag använder just nu som hudvårdsrutin! Du kan läsa första delen som jag skrev i förra inlägget.

Det blev så otroligt långt så jag valde att dela upp inlägget om alla produkter jag använder. Morgon- och kvällsrutinen finns med i gårdagens inlägg. Idag visar jag resten som jag lägger till basutbudet.

Exuviance specialprodukter:

Exuviance.gel
Blekande gel som jag smörjer in på min lilla bruna fläck på kinden varje kväll före serum.

Övriga produkter från Exuviance som används flera gånger/vecka:

 • Peeling: Bara en gång i veckan, helst inte mer, oftast Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish.
 • Mask: Flera gånger i veckan för fuktboost, oftast Exuviance Rejuvenating mask med Vesperaserumet under. Även den nya Bionic Oxygen Mask som inte kommit ut i butik ännu (Skriver mer om den senare.)
 • Ögonmask: Exuviance Intensive Eye Treatment Pads kanske ett par ggr/vecka.
 • Specialvård 1: Exuviance Skin Rise-padsen för fukt och antiaging några gånger i veckan.
 • Specialvård 2: Exuviance Super Retinol Concentrate, som jag precis börjat med och kan inte säga något om ännu. Elin sa att jag skulle börja mycket försiktigt så huden hinner med, så en gång i veckan so far. Den kan vara för stark för min hud pga innehållet av retinol och att den är en väldigt aktiv och stark antiage-produkt. Vi får snart se hur jag reagerar på den.
 • Specialvård 3: Heel Repair, otroligt bra fotkräm där du alltid kan ha fina mjuka fötter.
 • Specialvård 4: Hand & Bodylotion som exfolierar huden milt och gör den mjuk. (Hittar inte hos Skincity).

Denna rutin med specialprodukter tar inte så lång tid som det kanske ser ut. Den sitter hos mig och det går hyfsat snabbt i badrummet de allra flesta kvällar, även om jag vill lägga till något speciellt.

Exuviance peeling och mask:

Exuviance,peeling
Vitamin C-boostern blandar jag oftast i min nattkräm varje kväll, och peeling plus mask till helgen.

Med själva Exuviance-rutinen tycker jag att det går bra och jag kör på nu ett tag så här. Men det som jag letat efter mest, och tycker är svårast att hitta och bli nöjd med, är ögonkrämer. Därav min genomgång av ett antal krämer från La Prairie, Elemis, Biodroga, Babor, Dr Temt m fl, och Exuviance olika varianter såklart.

När min ögoncreme i Age Reverse-serien tog slut för ett tag sen så kände jag att jag ville ha något som gav nåt mer. Varken Exuviance Hydrating Eye Complex eller Exuviance Age Reverse Eye Contour har gjort något åt mitt ögonområde vad jag märkt av. Jag har inga direkta mörka ringar eller svullnader. Jag vill ha något mer förebyggande och plumpande för fina linjer. Den känslan vill jag åt. Det har varit svårast att finna i min hudvård.

Har du någon sådan specifik produkt som du letar efter fortfarande?

Exuviance ögonvård:

Exuviance.eyepads
Dessa Eye pads från Exuviance är riktigt bra för fukt till ögonområdet.

Jag har provat mig igenom vet inte hur många märken nu och minst fyra olika från rätt så dyra La Prairie. Men jag lägger hellre en slant på en bra ögoncreme om jag får igen det senare. Just serumet Essence of Caviar Eye tycker jag mycket om, har köpt min andra flaska nu. Gott betyg!

Nu ger jag ytterligare en La Prairiekräm en chans, en som tydligen är mycket populär. Sen får jag nog bara sansa mig och behålla en! Inse att den där mirakelprodukten inte finns out there! 😉

Exuviance.skinrise
Här kom även de ljuvliga Skin Rise-padsen med på bild, otroligt bra för fukt och peeling. (Du får ursäkta dålig bildkvalitet både igår och idag.)

Enligt Elin så har jag förbud att mixtra för mycket och testa så mycket nytt, eftersom min hud känns lite i olag just nu. Så det känns hur trist som helst när jag får både spännande pressprover ibland, eller klickar hem roliga nya produkter som hudnörden i mig rycks med av!

~Dagens beautyflash: Spontant besök i helgen som var väldigt trevligt!

Nu måste jag fokusera på att få min hud mer lugn och i balans. Tillföra fukt och stabilisera den. Sen kan jag kanske börja leka lite mer igen? Har du någon ny kärlek i badrumsskåpet som du är särskilt glad över?

Exuviance.mask
Den nya masken, till höger, som snart kommer ut är helt ljuvlig, Heel Repair gör verkligen det den ska och Hand & Bodylotion ska jag börja med nu.

Jag har tagit igen detta förbud med råge på sminkfronten. Ojoj, ja du kanske såg min Sephorashopping, och mer Hourglass väntas anlända vilken dag som helst. Lite The Balm har också landat här, plus lite smått och gott.

Hoppas du orkat med ända hit, så du har stenkoll på vilka Exuvianceprodukter som jag använder idag! Som sagt, bara att fråga på nu om du har funderingar över nåt! Fritt fram i kommentarerna, då jag inte har beskrivit produkterna i sig något mer än länkat till dem. Jag har ändå lite koll på de flesta produkter, då jag använt serien så pass länge nu.

Håller du samma linje eller byter du märke då och då och testar dig fram? Eller blandar du hej vilt från olika märken? Det är så svårt att hålla fingrarna i styr känner jag! Men ska hålla mig nu i höst och ge detta upplägg en chans, nu när Elin och jag har planerat in dessa produkter så fint.

Hur ser ditt upplägg ut med hudvården just nu?

Kram Lotta

14 thoughts on “Exuviance min hudvårdsrutin del 2

 1. Så kul att du tagit dig tid att visa upp alla dina Exuviance som du använder! Jag blir riktigt peppad att styra upp min egen hudvård, nu när jag läst båda dina inlägg, Jag erkände ju igår att det blir mest ihopplock från olika märken. Även om märkena i sig är bra så är det ju förstås bäst om jag håller mig till en konsekvent linje.
  Ja du får hemskt gärna visa vad du har för speciell hudvård som du lägger till utöver Exuviance. Har sett några grejer från ACASIA tex, de verkar också ha bra produkter. Sett både maskerna och ögonfransserumet. Och Babors härliga kurer!
  Men ha det nu så lugnt o skönt det går på landet! 🙂

  1. Tack för att du ger så fin feedback! 🙂 Klart jag visar upp det jag använder, det är så roligt att bolla hudvård med andra! 😉👍

   Tror absolut att du skulle känna resultat om du är mer konsekvent med ett märke, då alla produkter kan jobba ihop och stärka varandra. Nu vet jag ju inte vad du har, men överlag är det bra. 💞

   Jag kan såklart skriva ett liknande inlägg om vad jag använder från alla andra märken, som går att kombinera med Exuviance! Har mycket fint från ACASIA, älskar Babors alla fluids och BPs fuktmask, Caritas fuktmask, jag peeling s och både askungemasker och fuktmasker tycker jag väldigt mycket om! 😍😍😍

   Plus ett inlägg i sig om alla ögonkrämer jag gått igenom haha! Har att göra ett tag! 😉

   Sköt om dig nu, kram! ❤

 2. Jag tycker du har beskrivit mycket bra hur du använder Exuviance. Många rabblar bara upp produkter, men det känns som om du förmedlar varför du valt dessa och vad de gör med din hud. Bra skrivet! Jag har länge varit nyfiken på om Exuviance är något för mig. Och detta inlägg gör mig inte mindre intresserad! Jag har mest Biotherm, men vill gärna prova på någon syraprodukt utan att det blir för starkt. Har också lite känslig hy, men om du tål det kanske jag gör det?
  Tack för två bra inlägg om hudvård!
  Lena

  1. Men oj, vilken otroligt fin komplimang du ger mig Maria! 😍👍 Tusen tack för det! 😁👍💕

   Ja jag både ser och känner hur dessa produkter känns på huden och gör skillnad som går att se med blotta ögat. 😍👍

   De milda syrorna gör att min hud känns lenare, mjukare och ser mer livfull ut. Inget trist grått lager i och med exfolieringen och håller den fri från orenheter, 😉

   Tror definitivt du skulle vinna på att våga testa Exuviance, eller om någon hudterapeut har någon annan rekommendation till dig. Jag vet minst två personer som har Rosacea som använder Exuviance med framgång, så pass milt är detta syramärke. Men det är ju så personligt, så se till att få en bedömning just för dig! 😍👍

   Lustigt förresten att du nämner Biotherm, för det har jag använt i många år när jag var yngre, var riktigt nöjd! Sen blev det en miss och diss med Clinique, och sen en bra period med Estee Lauder som jag ff tycker mycket om!💞

   Hoppas du får bra och professionell hjälp till personlig hudvård till just din hud Maria! Det är det absolut värt! 👍

   Ha en skön kväll, kram kram! ❤

 3. Precis som du skriver känner jag med Exuviances ögonkräm! Min Age Reverse är på upphällningen och jag måste köpa en ny ögonkräm men har ingen aning om vad. Eftersom jag inte tycker att den egentligen gjort varken till eller från känns det lite sådär att köpa en till, det är ju ingen billig basögonkrän från Apoteket och lite vill jag ändå känna att jag får för hundralapparna. Min budget tillåter inte din variant, tyvärr, den låter annars väldigt lockande!

  Betyder förpackningen på din bild att den nya bodylotionen nu äntligen kommit? Jag letade efter den inför sommaren, men fick besked om att den tidigare varianten utgått. Den gamla tyckte jag om. Snålade och använde den mest på decolletage (där ska man väl använda ansiktsvården men… nä, inte hur långt ner som helst tycker min plånbok) överarmar och rygg och den höll huden smidig och fri från knottror och annat skräp. Spännande med nya masken också!

  Läste i kommentaren ovan att du är en gammal Estée Lauder-fan – så lustigt, det är jag också. EL var inkörsporten till mitt hudvårdsintresse, åh vad jag frossade i serum och masker och peelingar och krämer. Jag är fortfarande lite svag för EL – förpackningarna och den speciella doften fungerar lite som en madeleinekaka för mig och ett par favoriter har jag inte kunnat släppa, de gömmer sig därinne bland salongsmärkena. Ögonmasken är fortfarande den enda jag testat som ger riktigt bra effekt när mina ögon får spel och svullnar upp, vilket de gör ibland (har provat Exuviances ögonpads, men EL funkar bättre) .

  1. Kort svar nu bara – nej jag gillar ingen av Exuviance ögonkrämer. Men det finns bra varianter hos Murad, Elemis, Dr Temt och EL. Ska fundera på vilka jag gillat mer! 😉💖👍 Återkommer sen!

   1. Haha, ja, det räcker gott med ett kort svar, jag har en tendens att ”flyta fram med episk bredd” eller hur det nu var min gamla flickboksfavorit Lotta formulerade det. Ögonkrämer är ett gissel. Har fått prov på REN som jag tänkte testa och tips om BP. Använt Murads Hydrodynamic förut. Stor kram till dig!

    1. Jag gick in på Skincity och filtrerade på ögonkrämer. Då kom några gamla godingar upp! Kolla in de olika från Dermalogica, Babor, Elemis och Biodroga har flera som är bra! 😍👍

     Jag är ju inte säker på exakt vad du är ute efter, men det finns bra alternativ för ca 500kr,brukar vara dryga krämer. Kika in där, och feel free att fråga på! 😉

     Ha en fin dag Hanna!
     Kram! ❤

     1. Tack för engagemanget! Tänker fukt, jobba mot fina linjer, gärna lite plumpande som du skrev. Gärna något som jobbar mot svullnader också, har torra och lättirriterade ögon och det resulterar lätt i att jag vaknar lite svullen och påsig. Mörka ringar har jag inga problem med däremot (ta i trä).
      Visst är krämerna dryga och visst får de kosta en slant om de funkar. Men det vet man ju aldrig innan… Använde en ögonkräm från Sensai häromåret och den trivdes jag inte alls med. Tyckte inte att den gav något mer än okej återfuktning, trots alla lovord och hade det inte varit för att den kostade drygt tusenlappen hade jag antagligen bytt till någon annan. Murads Hydrodynamic gillade jag däremot, härlig men odryg, Ska botanisera bland dina tips!

     2. Ett litet tips bara, dels kan du be om prover på Kicks eller Åhléns så du kan känna ca 1 vecka hur ögonkrämen känns. Just med tanke på pris.

      Det andra är att hålla koll på priserna när du väl bestämt dig på UK-siter som Lookfantastic och Space NK! Riktigt bra webbutiker!

      Hoppas du lyckas hitta nåt bra, Hanna!😄👍❤

 4. Jösses att du hinner med ögonmasker så ofta! Kommer jag ihåg det då och då är det bra! Och då är det Sensais mask and essence for eyes (hm, tror det heter så) som åker på. Den kan man ha som serum under vanliga ögonkrämen också. Dryg som attan.

  Jag kör ju BP men inte just ögonkräm och peeling från dem! Lustigt att just ögonkräm är så knepigt.
  Rengöring med lotionen för normal hud men tonern för torr hud.
  Sedan deras serum.
  Ögonkräm har jag DrTemts just nu
  Sedan Paradox antiage som dagkräm.

  Det är morgonen.

  Kvällen:
  Rengöring (som morgonen men med tillägg av ögonmakeuprengöring om jag haft mascara eller liknande)
  Ögonkräm från Dr Temt. Ibland med Sensais serum under. Då måste det först sugas in lite!
  Serum varierar: Resolutionserumet från Dr Temt är suveränt och passar bra ihop med min kräm.
  Super3booster från BP är det sedan. Den behöver man eg inte ha serum under enligt Elin, men jag har svårt för det. Men den fungerar bättre med inte så oljiga serum under, tycker jag.
  Och så Magic Lashes då.

  Peeling gör jag max 2 ggr/vecka. Bara enzympeelingar fungerar på min hud. Allt som ska masseras in gillar inte av min hud. Så allt med minsta korn går bort. Just nu kör jag Hawaii-peelingen från DrTemt. Den lär räcka i evigheter.

  Masker blir det minst 2 ggr/vecka men gärna oftare! Där har jag en uppsjö av olika jag gillar och så vet ju du att jag håller på att göra slut på sådana som inte är dåliga, men som jag inte kommer köpa igen.
  Dr Temts masker har kilat högt upp på favoritlistan! Tox Skincares lifting är också en askungemask för fest. Har någon från Elemis och Biodroga också. Och lite annat som ska användas upp! 😉

  Babors fluids och Dr Temts ampuller gillar jag också och kör vid behov eller små kurer. Har inte köpt kalendern än. Väntar på kanonerbjudande eller så sätter jag ihop min egna! 🙂

  Ögonkräm är jag inte helt klar med vad jag ska ha. Har testat Biodrogas collagen anti-age variant och den var bra. Men precis som du säger så …ja, den perfekta har jag ju inte hittat! Än…

  Nu ska jag ägna mig lite åt den sjuka dottern!

  Många kramar!

  1. Kul att få ta del av din nuvarande hudrutin nu Sofia! Och ja jag tror faktiskt att det blir ett par gånger i veckan med antingen Exuviances ögonpads, eller Bliss underbara pads. Jag har haft en riktig torrisperiod nu när vädret slog om till riktig höst, så då började jag köra med ögonmasker lite mer, och även använda samma ögonkräm som du ett tag, den från Dr Temt som verkligen suddar bort alla torrhetslinjer!

   Jag tycker det är så roligt att höra att du också har många favoriter från Dr Temt och deras ansiktsmasker! De är ju toppenbra! Och hyfsat prisläge också! En ordentlig tub och jag upplever maskerna som dryga, precis som du säger med deras Hawaiipeeling! Kul! 🙂

   Jag har faktiskt gjort som du i år angående Babors kalender. Avvaktar och ser om det blir nån kampanj, annars köper jag ett par olika veckokurer själv. Det kommer ändå bli en dyr november och december i vilket fall som helst! (Med min svaga karaktär.., dock något bättre!) Tror säkert de på SC kör med nåt varje dag i december, som tidigare år, om my god…. Blir ruinerad! Men jag håller också på att tömma ur lite av alla halvtomma halvtråkiga produkter. Känns bra.

   Jamen huuur svårt kan det vara med en vettig ögonkräm?? Måste få fråga om Sensais serum, hur är det? Aldrig känt på den vad jag minns. Jag har LPs serum till ögonen, oftast under en av alla ögonkrämer. När började du med detta serum? Plumpande? Massa fukt?

   Har du landat i BP ordentligt nu, eller hur känns det som basrutin? Funkar helt ok? Hoppas det! 🙂

   Krya på lilla tjejen och ta det försiktigt ute på regnhalkiga vägar när du är ute och springer, hejja dig!
   Stor kram! <3

 5. Tack för en superbra blogg 🙂
  Jag undrar var får du tag på större flaskor av Exuviance body lotion? Kan som du skrev inte hitta den alls hos Skincity.
  Rejuvenating bionic scrub är det den gamla peelingen som inte finns kvar?
  Har köpt den nya masken och ser jätte mkt fram emot att testa den 🙂 vad tyckte du om den?

  1. Tusen tack Millis, så glad jag blir av dina fina ord! 😃👍

   Både den gamla skrubben och den stora bodylotion har jag faktiskt fått av en hudterapeut som stängde sin salong. Så tyvärr vet jag inte vart man kan hitta dem.

   Jag tänkte recensera den nya masken snart, och jaa jag gillar den jättemycket! Påminner ju lite om Bliss Oxygen mask som också blir bubblor av, ”champagnemasken”! 😉👍

   Hoppas du gillar din nya mask, och trivs med Exuviance fina produkter! 💕

   Ha en fin dag, kram! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *