Dr Temt min SOS-hudvård

Denna vinter har inte varit nådig. På flera sätt. Inte minst syns det på min hud och jag har blivit tvungen att helt lägga om min hudvårdsrutin på grund av det. Då kom Dr Temt in i mitt liv som en nödutryckning.

För första gången på över tre år har jag lagt allt vad syror heter på hyllan *gulp* och bara fokuserat på skyddande, lugnande och stärkande produkter.

Dr Temt – Resolution:

Dr Temt.Resolution
Dr Temt Resolution Mask och Resolution Treatment Serum

Till min hjälp i nöden har jag två otroligt kunniga och erfarna hudterapeuter som betyder väldigt mycket för mig. Kristin som jobbar på ACASIA kan min hud utan och innan, guld värt! Salongen, som ligger på söder i Stockholm, drivs av hudterapeuten AnnaKarin som har jobbat inom branschen sedan 80-talet. Mina finaste underbara klippor, med hjärtat på rätt ställe!

Ja, du vet ju detta vid det här laget, men väl värt att nämnas igen. För såna stjärnor finns inte överallt. Och hur vi möttes för drygt 1,5 år sen var en ren och skär slump, som jag vet nu hade större innebörd än så.

~Dagens beautyflash: Synkronicitet i våra liv må låta flummigt, men slumpen är oftast ingen simpel slump.

Jag vill alltså visa dig två av mina absoluta SOS-produkter lite närmare, som hjälper min hud att stabilisera sig. Dr Temt har jag skrivit om förr, och denna duo är ur den rosa serien – Resolution. Den fokuserar på att göra just det jag eftersträvar, att lugna, bygga upp och stärka huden som av olika orsaker är helt ur balans. Värre nu än någon period i mitt liv.

Dr Temt.serum
Dr Temt Resolution Treatment Serum på praktisk pumpflaska

Den ena nödprodukten är ett lätt serum som har mer helande kraft än vad man kan tro av den mjuka sköna formulan som snabbt absorberas av huden, Resolution Treatment Serum, 575 kr/30 ml (1,90 kr/ml).

Sedan den fantastiska antiinflammatoriska supermasken som jag inte kan leva utan i något läge, Resolution Mask, 415 kr för 100 ml (4,15 kr/ml). Båda dessa är mycket milt parfymerade och grymt resultatinriktade.

Dr Temt.mask
Dr Temt Resolution Mask i en generös tub på 100 ml

Dr Temt kommer från Österrike och genomgår just nu en stor uppdatering på alla fronter. De har högkvalitativa produkter till en riktigt plånboksvänlig slant. Den kombon brukar vara svårfunnen. Dessa är ACASIA agent för i Sverige och säljer vidare till hundratalet salonger ute i landet.

Det betyder att du måste köpa Dr Temt på en auktoriserad hudvårdssalong, som i mitt fall på ACASIAs salong i Stockholm, en annan salong närmare dig, alternativt på ACASIAs nätbutik som har fina kampanjer varenda vecka. Missa inte det på deras Instagram! @acasiashop.

På ACASIA beskrivs serumet så här:

Resolution Treatment Serum
För känslig och/eller irriterad hud med ytliga kärl.

En lätt vatten i olja emulsion.

Resolution Treatment Serum är ett lätt serum vilket lätt tas upp av huden och återfuktar, dämpar rodnad, skyddar hudens struktur och gör den strålande! Detta är ett effektivt serum som innehåller lugnande botaniska extrakt kombinerat med collagen från växtriket och hyaluronsyra.

Huvudingredienser:

*Kamomillextrakt – verkar lugnande och antiinflammatoriskt.

*Mandelolja – verkar närande och lugnande.

*Ringblommaextrakt – reparerande.

*Tigergräs – påskyndar hudens läkningsförmåga

*Vitamin C – ökar hudens produktion av collagen, elastin och hyaluronsyra.

*Humleextrakt – verkar lugnande på huden. Humle är en av de örter som lugnar huden allra bäst.

Detta härliga serum har jag varvat med Transderma M* till natten. Jag får både den anti age-vård jag vill ha, plus den reparerande egenskapen. Och faktiskt, huden har lugnat sig lite. Men det tar tid. Som alltid med hudvård.

Dr Temt.ACASIA
Väldigt skönt och lätt creme-serum som snabbt går in i huden på morgonen och är mycket drygt

Så här beskrivs masken:

Resolution Mask:

Denna härligt krämiga mask är skapad för känslig, irriterad eller inflammerad hud.
Utmärkt vid tillfällig eller permanent rodnad och all typ av känslighet. Reducerar känslan av värme och blossighet!

Resolution Mask lugnar och stärker huden samtidigt som den jämnar ut hudtonen.

Huvudingredienser:

*Mandel olja – närande och mjukgörande.

*Kamomillextrakt – Lugnande och antiinflammatorisk.

*Tigergräs – Läkande.

*Humle – är en av de växter som mest effektivt lugnar huden.

Den här masken är super för min ständigt yttorra hud och hjälper till att reparera och lugna huden. Får halvt panik när en tub är på upphällningen! Ja, så bra är denna! Passar många olika hudtillstånd. Tycker alla borde ha en tub på lut i skåpet.

Dr Temt.ACASIAsalong
Dr Temt Resolution Mask som jag gärna sover med som en reparerande fuktmask några gånger i veckan

Denna dunder-duo från Dr Temt har jag kommit långt med. Tillsammans med liknande produkter är huden på god väg och får den vård den så väl behöver. Jag är verkligen tacksam för att jag fick hjälp att hitta dessa. Det hade jag inte gjort utan proffsen på ACASIA. Så fortsättning följer…

Jag har även hållit tät kontakt hela tiden med min bästa klippa Elin på Skincity* som har stenkoll på vad som är big no-no för mig och inte. Hon förespråkar samma typ av produkter och jag kommer visa några jag kompletterat med vid ett senare tillfälle.

Vad funkar bäst för dig när huden inte vill som du vill? Har du hittat några kanonkrämer att återkomma till när allt annat stormar? Kanske ditt tips kan hjälpa oss andra. <3 Take care out there!

Kram Lotta

*affiliatelänkar till Skincity

 

9 thoughts on “Dr Temt min SOS-hudvård

 1. Alltså den masken går inte av för hackor. Som du skriver kan alla använda den. Ett gott exempel är på mig och Jennifer. Hennes acnehud lugnar sig fint vid utbrott och min hud som de flesta vet vi det här laget får ju sina känslighetreaktioner utan anledning ibland. Måste nog testa med det serumet under. Shopping shopping 😉 blev tipsad av Elin på Skincity att prova Synchroline Rosacure gel att använda som en akut produkt och den var verkligen bra. Förstår inte varför jag aldrig tänkt på det märket tidigare. Hoppas du får ordning på din hud snart men den går nog hand i hand med det andra skulle jag tro. När jag mår sämre i mina skov då ser jag genast ut som en kräfta.
  Varma kramar till finaste Lotta 💕 från Mona

  1. Det är underbart att höra att Dr Temts supersköna mask fungerar så bra på två så skilda hudtyper som era! Exakt det jag vill få sagt! 😉👍

   Du har så rätt finaste Mona, även jag har missat Synchroline av okänd anledning! Spännande att du hittat en ny stjärna där. Tror du den kan funka även på mig som inte har rosacea? Brukar ju gå hand i hand med känslig hud.

   Tack, ja jag hoppas verkligen detta tillstånd är övergående, för huu såå trist att inte få testa massa fint eller ens veta hur jag ser ut imorgon… Du vet ju. Dessvärre.

   Ta hand om dig bästa Mona och hoppas du kan njuta lite av vårblommorna ute nu! Kram! ❤

   1. Är säker på att det skulle passa dig också. Jag har ju inte rosacea utan är bara känslig i huden. Använder den bara när huden är ansträngd.
    Kram kram Mona

    1. Tack för din input Mona! 😍 Tänkte på att du inte sagt nåt om rosacea men blev plötsligt osäker!

     Skönt att vi sluppit den hudtypen, men å andra sidan ligger det inte långt ifrån på sätt o vis, när vi är som känsligast. Särskilt du din stackare!!
     Största kramen! ❤😘

 2. Denna mask är så bra! Jag har använt den varannan dag under hela vintern. Den har funkat jättebra med PTR oililess oil under. Jag skall kika på tillhörande serum. Såg att det fanns en dagcreme i samma serie, har du testat den? Kram

  1. Åh så kul att höra att du kört på denna mask så pass mycket Jenny! 😊👍

   Jag vill verkligen att alla ska få veta hur bra denna mask är, att den passar så många också! 💗

   Dagcremen har jag inte använt faktiskt, men känt på den och det är samma sköna känsla som masken. En riktigt bra serie, hela Resolutionserien!

   När jag körde med ampullerna i serien var huden helt underbart fin mot för innan! Funderar på en till omgång nu. Såå sköna! 👌

   Ha det så bra fina Jenny! Kram! ❤

 3. Jag har sneglat på den här masken sååå många gånger, men det har inte blivit av att jag slagit till. Men jag kommer nog att göra det. Acasia verkar ha många bra produkter 🙂
  Jag använder babors mask för känslig hud när jag behöver hjälp med min hud annars.
  Kram till dig och hoppas att våren blir lugnare än vintern har varit.

  1. Ja, du har helt rätt där Jenny! 😊👍 Acasia har väldigt noggrant handplockat ett fåtal riktigt kvalitativa märken till sin salong. Och de är superbra! Inte blivit besviken på en enda produkt jag testat, helt ärligt!! (Som alltid!) 😉👌

   Jag tycker självklart du ska ge masken en chans! Passa på under någon kampanj, eller köp nu när det är årstidsväxling och huden behöver lite hjälp på traven. 😍 Vore roligt att höra vad du tycker!

   Åh Babor ligger mig varmt om hjärtat! Tycker de har grymma produkter! Ska kika på vilken mask du menar. Tack snälla för tipset!

   Och tack för din fina omtanke, hoppas oxå våren blir bra, för oss alla! 😘

   Ha en härlig fredag Jenny! Kram till dig! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *