About

Hej kära bloggläsare!

Jag blir jätteglad över att just du tittar in hos mig! Hela mitt liv har jag varit en smink- och hudvårdsnörd och här delar jag gärna med mig av det jag provar och använder för stunden – det gör det hela bara ännu roligare. Därav min satsning på något helt nytt i livet för mig – en blogg som jag startade 1:a september 2014. Detta har givit mig många nya och spännande upplevelser som jag absolut inte vill vara utan.

Jag skriver om det som sätter guldkant på tillvaron, huvudsakligen skönhet i olika former. Denna blogg vill jag ska fungera som mitt alldeles egna Room of My Own (som den kloka Virginia Woolf skrev för snart 100 år sedan), där jag får fokusera på det som gör min vardag lite roligare och dela det med dig som läser.

Till vardags håller jag på med något helt annat, och jag vill poängtera att jag inte är utbildad hudterapeut eller makeupartist, även om jag har jobbat en del inom området. Så kolla alltid med någon professionell innan du provar nya hudvårdsprodukter, som tex cosmeceuticals (medicinsk hudvård med starka aktiva ingredienser) och andra produkter som är nya för dig. Vi reagerar alla olika på olika ingredienser.

Vi har också olika förutsättningar. Det som min hy tycker är toppen kanske din hy inte alls gillar. Min hudtyp är den vanligaste, blandhy, då jag ofta är yttorr och lätt blir lite glansig i t-zonen under dagen. Jag har tendens till reaktiv hy, så jag vill inte laborera alltför mycket med ständigt nya produkter.

Nu vid 40+ vill jag helst jobba med hudvård som stärker kollagenet, förbättrar elasticiteten och generellt det som innehåller anti age-egenskaper. Mitt hår är typiskt nordiskt tunt hår som har lätt att bli slitet om jag inte tar hand om det ordentligt. Mina naglar är alltid mina naturliga egna naglar som oftast brukar vara långa, men jag använder alltid stärkande baslack.

Jag är tacksam om du hör av dig om du undrar över något. Jag uppskattar ärlig konstruktiv feedback och strävar efter att utvecklas varje dag. Jag lär mig något nytt varje dag, fast jag nu har bloggat sedan sommaren 2014. Innan dess skrev jag om skönhet på Instagram i över ett år som @donnachic71, vilket jag fortfarande gör.

Kontakta mig på info@beautybydonnachic.com eller skriv en kommentar här nedan så svarar jag! Återigen, varmt välkommen och jag hoppas att du trivs här hos mig!

4 thoughts on “About

 1. Hej o tack för din jättebra blogg! Jag söker ofta i dina inlägg då vi verkar ha samma ålder o hudtyp:).jag förstår som att du tidigare haft exuviance som basmärke men kanske bytt nu? Tycker du det är bättre att inte använda pha syre produkter hela tiden utan som kur bara och vad rekommenderar du istället för spänst och fukt och lyster. Jag tycker pha syran är jättebra men kunde märka efter att tag att jag blev lite känsligare ändå och som om huden inte orkade med liksom. Vilken är din favorit créme nu? Vänlig hälsning Malin

  1. Hej Malin! Stort tack för dina fina ord om min blogg! Jätteroligt att du hittat hit! 😊
   Ja jag hade enbart Exuviance som hudvård under en lång period. Jag fick jättefin och klar hy som gav mig många komplimanger. Men efter en period orkade huden inte med syrrorna längre, trots att det är milda produkter. Har lite blandhy med ytliga blodkärl som gör mig något känslig. Himla tråkigt att till sist behöva byta märke men jag hade inget val.
   Just nu kör jag på nya ACASIA Skincare som du kan läsa om på bloggen. En fin mild serie som passar mig väldigt bra nu. Mycket hyaluronsyra och ger spänst. De är favoriterna som bas nu. Men ärligt talat kan jag sakna den där riktiga lystern från syrorna.
   Jag har försökt hitta komplement, tex TriVita30-serumet som ger massa lyster, Exuviance/Elisabeth Arden pro ibland och funderar på att lägga till något mer men ändå vara försiktig. Det tog lång tid att reparera huden så det vill jag inte riskera. Tänkte köra en kur med Baborsampuller nu för extra boost.
   Hör gärna av dig vad du gillar mest eller har testat, alltid roligt att höra!
   Ha en god Fettisdag idag! Sköt om dig, kram! ❤

   1. Tack för svar det ska jag göra! Håller kvar padsen från Exuviance nån gång i veckan då jag fick samma som du av att ha allt hela tiden. Arden PRO Barriär Creme med mjölksyra känns bra på natten ibland då och då- men blir ju inte exakt samma lyster som Exuviance. Jag använder som sista steg Bare Minerals Complexion Rescue på dagen när man behöver lite lyster och jämn ton ibland:). Hör av mig om jag hittar ngt nytt bra som inte är för syra-aktigt. Ska prova Niacimide booster från PC också. Kram

    1. Jag menade också padsen från Exuviance! Även EA Pro. Du måste testa boost boostern från PC! Den är kanon mot förstorade porer, är inne på andra flaskan nu. Tycker det hjälper väldigt bra. 😊👍
     Ha en trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *